Bunyols de quaresma o els bunyols d’en Pep.
Enviat per lestresmaries el
IMGP3134.JPG
IMGP3125.JPG [1]
IMGP3126.JPG [2]
IMGP3130.JPG [3]
IMGP3131.JPG [4]
IMGP3132.JPG [5]
IMGP3133.JPG [6]
Un bon amic ens ha ensenyat con es fan els bunyols de quaresma, en aquest cas, de vent.
Ingredients
¼ de litre d’aigua
250 grams de farina
3 ous
100 grams de mantega
Ratlladura de llimona
Una mica de sal, oli de girasol
Sucre de llustre per decorar
Nata, crema o xocolata trufada per si és volen farcir.
Nosaltres hem muntat mig de kilo de nata ensucrada.
Procediment:
Barregem l’aigua amb la farina, afegim els tres ous batuts i la mantega fosa, un polsim de sal i la ratlladura de llimona.
Amb la massa compacta comencem a fer boletes amb la ajuda de dos culleres de postra i les fregim a la paella amb oli bastant calent i abundant.
Els retirem en un plat amb paper absorbent.
Quan estiguin freds ja els podem decorar amb el sucre llustre i nosaltres els hem farcit de nata.
Per farcir-los cal fer un tall al mig del bunyol i posar la nata muntada en una manega pastissera.
No cal que us diguem , però ho direm, son boníssims!!!.
Us animem a fer-los ara que es temps de bunyols, si els presenteu en una safata amb blonda, igualets que a la pastisseria. Si els feu, ja ens ho direu. Apali, bon profit!!!.
Les tres Maries.