Cas Fiscalia

Sobre aquest tema que ha produït un gran rebombori mediàtic i social, i una vegada s’ha estimat el recurs posat per l’advocat de l’ajuntament i tothom ha declarat, després del comunicat realitzat per l’alcalde aquest dijous passat, m’agradaria dir que tal i com ja vaig confirmar en finalitzar la mateixa roda de premsa, subscric el comunicat llegit per l’alcalde.

Aquest comunicat ho explica tot amb una claredat meridiana i, per tant, les meves declaracions no poden anar més enllà que el mateix comunicat que està penjat a la web municipal.

Respecte a les notícies publicades per El Periódico de Catalunya i E-Notícies, signades per en Fede Cedó, no puc dir que són incorrectes. No obstant, hi ha segons el meu parer, alguna incorrecció tècnica, com el dir “denúncia” en comptes de “demanda contenciós administrativa”, entenc que sense transcendència alguna, però sí amb un efecte molt perjudicial cap a les persones que hem estat convidades a declarar.

Una altra cosa és l’article de l’Agenda. L’alcalde té raó en considerar que podria ser “ofensiu” per a les sis persones que hem anat a declarar, més pel titular i algun altre error “tècnico-jurídic”, però en el fons, tot el que explica l’agenda no és incert, per la qual cosa, el meu advocat considera que no creu que sigui injuriós.

És per tot això que tot i que a ningú li agrada estar imputat en cap cosa, pel motiu que sigui, ni tampoc que surti a la llum pública el fet d’estar imputat en cap causa, sobretot si un no hi té res a veure en l’assumpte. Entaular una acció jurídica contra l’agenda i contra el periodista no portarà a res, atès que en aquests articles no s’explica cap mentida, amb alguns errors considerables i greus que han incrementat l’atenció i preocupació dels ciutadans degut al to i en caure en la “groguicitat”, però això se’m diu que no té transcendència penal.

Crec que tota informació s’ha de contrastar i penso que en aquest cas hi ha hagut poc rigor de contrast de la mateixa, ocasionant una alarma social innecessària en una cosa que estic convençut que acabarà en no res.

El problema no han estat les persones que tenen o han tingut alguna responsabilitat política o de custodia de documents, sinó de la mateixa desorganització interna municipal.

Una altra cosa és si hi ha hagut greuge comparatiu entre dos o més ciutadans per part dels diferents polítics que hem participat, tant a nivell d’alcaldia o d’urbanisme, però aquest no és el cas del que s’està investigant per part de la fiscalia.

Em sorprèn que aquest assumpte no se m’hagi comunicat fins el passat dimecres 26 de Novembre. El dijous 27 se’m truca des de la Fiscalia per concretar data per a prendre declaració. El mateix dijous 27 per la tarda, convidat pel mateix alcalde, se m’ensenya l’expedient del cas, i divendres 28 pel matí presto declaració acompanyat del meu advocat.

Per què no hi vaig amb l’advocat de l’ajuntament? Doncs perquè vaig preferir anar amb el meu propi, per un tema de confiança, a càrrec i cost meu i no pas a càrrec dels ciutadans. Amb tot el respecte i estima personal que li tinc a en Jordi Salbanyà des de fa molts anys.

Vull remarcar que el mateix dimecres 26 l’alcalde m’ofereix recolzament de l’advocat de l’ajuntament i jo li responc que prefereixo anar assistit pel meu. També vull aclarir que en cap moment se’m proposa anar de forma conjunta els sis imputats amb el mateix advocat, per marcar algun tipus d’estratègia, tot i que quan aquesta possibilitat se li proposa a l’alcalde ell comunica que jo ja estic prenent declaració i que la proposta arriba tard. Penso que la millor estratègia és respondre a allò que se’t pregunta dient única i exclusivament la veritat. I això és que penso que hem fet tots plegats, per la qual cosa ningú ha d’amoïnar-se de res.

No entenc com l’article de l’Agenda pot dir que la meva declaració pot preocupar a terceres persones, primer de tot perquè és impossible que conegui el contingut de la mateixa. De fet, fins demà dilluns no se’m farà a mans la pròpia declaració, atès que no me la van voler entregar el mateix dia de la declaració. A la meva declaració només responc a les preguntes que tant la fiscalia com també l’inspector de policia i el meu propi advocat em van formular. Aquestes corresponen única i exclusivament a la meva etapa de regidor d’urbanisme, entre el mes de juny de 2003 i el mes de gener de 2005, i fora d’aquestes dates no hi ha declaració.

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

La puta i la ramoneta

Enviat per Esperanceta el Dll, 15/12/2008 - 22:08

D'això sempre se na dit fer "la puta i la ramoneta". Salves la cara davant els teus companys de consistori xo sense fer enfadar els amics de L'AGENDA (que tant bé et tractan). ¡¡¡¡¡¡Mes hipocresia imposible !!!!!!!!!!!

Teresa

transparència?

Enviat per Teresa el Dm, 16/12/2008 - 11:08

Hola Lluís....

Si però no, no però si, expliquis, t'explicaràs......?
I perquè no fas pública la teva declaració.. a tu que t'agrada tant jugar a transparències?

Vols dir realment esperanceta (la de la puta i la ramoneta) que en Lluis Blanchar salva la cara amb tothom o se li veu massa el llautó?

Esperanceta

Sigui com sigui, és

Enviat per Esperanceta el Dg, 21/12/2008 - 08:57

Sigui com sigui, és vergonyós que els qui tenen o han tingut alguna mena de responsabilitat a l'Ajuntament, hagin fet i facin veure que no passa res, quan el sistema falla.
És vergonyós que l'arxiu estigui com estigui i que ens feu córrer als ciutadans a munt i a vall, tornant a presentar documentació que ja havíem lliurat, senzillament perquè l'ajuntament diu que no ho troba.
El qui acaba pagant la ineficiència és com sempre, el ciutadà, i els partits polítics passeu d'aquests temes d'ineficiència: ens exigiu lliurar la documentació de nou o perdem els drets que ens corresponen; senzillament perquè algú no es vol arremangar i solucionar una cosa que fa pena.
Espero que es resolgui el tema i s'aporti seny i tecnologia a un tema fàcil de solucionar.
En aquest sentit, me'n alegro que imputin a tants polítics com sigui possible (només mancava la del PP i ja hi seríeu tots), per a que us en adoneu de veritat que passant de tot no anem enlloc, i que per a que d'una vegada es posi fil a l'agulla.