#ciufail

L'etiqueta #ciufail es fa servir cada cop més per recollir l'actuació de govern i les declaracions de CiU que generen frustració entre la gent. L'ús del mot anglès fail (fallar, decebre) tot sol o en combinació amb l'element que causa aquesta decepció ha esdevingut una categoria a xarxes socials com twitter. Naturalment, hi ha moltes altres etiquetes que recullen altres aspectes del govern que generen rebuig o frustració, però aquesta és de tipus genèric i fa un èmfasi especial en la qüestió nacional.

Cal tenir en compte que el passat 28 de novembre de 2010 CiU va recollir una gran quantitat de vot favorable a l'estat propi que havia fugit d'ERC per les dues legislatures de govern amb el PSC. Artur Mas i el seu equip van donar esperança a moltes persones a còpia de prometre un govern dels millors, guanys en matèria de finançament amb la persecució del concert econòmic, la garantia que Catalunya no seria governada des d'Espanya com havia permès el PSC, el desenvolupament del dret de decidir en el marc d'una transició nacional, etc. En contraposició a tot això, ara tenim l'aliança amb el PP, el joc de mans que ha fet que ja no parlem de concert econòmic sinó de pacte fiscal, les retallades en matèria social i, sobretot, la sensació que en el fons no volen fer cap transició cap a la plena sobirania nacional.

El proper 28 de juliol farà vuit mesos d'unes eleccions que ens havien de deixar en mans del “govern dels millors”. No ens n'adonarem i ja s'haurà consumit una quarta part de la legislatura. De moment, ja han passat força coses que han generat decepció: el currículum fals de Joana Ortega, que afirmava ser llicenciada en Psicologia i es va descobrir que no era cert; les càrregues policials desmesurades de Felip Puig; la invitació de Francesc Homs a posar el CAT a les matrícules alhora que els Mossos continuen obligats a sancionar-ho; les nombroses errades de la presidenta del Parlament Núria de Gispert; el to sarcàstic i prepotent del conseller Francesc Xavier Mena; l'incompliment del mandat parlamentari quant a la sisena hora per part de la consellera Irene Rigau, etc. Ni és el govern dels millors ni està mostrant la humilitat que Artur Mas va prometre.

Lògicament, quan mostres la teva decepció amb un govern has d'oferir alguna alternativa. En això treballem fa temps la gent d'Esquerra i estem posant unes bones bases amb el relleu d'Oriol Junqueras, Marta Rovira i el seu equip al capdavant de la formació, perquè la gent ens pugui tornar a fer confiança després de sortir escaldats de l'intent de fer un trajecte comú amb PSC i ICV que els socialistes catalans han malbaratat. Hi ha, doncs, una alternativa en construcció per a la gent que no veu gens clares les intencions d'Artur Mas i de Josep-Antoni Duran i Lleida. Però caldrà que no en siguem simples espectadors. Caldrà que hi posem tots i totes el nostre granet de sorra.

5 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

esperanceta

Tan bé no ho haureu fet

Enviat per esperanceta el Dll, 25/07/2011 - 22:54

Tan bé no ho haureu fet que la majoria de l'electorat us ha donat l'esquena.

Potser us cal una mica d'autocrítica i entendre que cal deixar-se de demagògia i arremangar-se tots per a aixecar el país d'una vegada.

Tu, TOTS.... TOTHOM...

Manel M.

Gairebé d'acord amb tot

Enviat per Manel M. el Dg, 21/08/2011 - 10:53

Gairebé d'acord amb tot, però qui va "malbaratar" no va ser el PSC va ser ERC. ERC va malbaratar el suport mes gran a la independència des de la dictadura, i ara estem com estem.

Ramon Sole

CIU es el primer en fe

Enviat per Ramon Sole el Dg, 21/08/2011 - 17:03

CIU es el primer en fe demagogia no ERC! Mentre a estat a l'oposicio l'unic que va fer cyu va ser criticar...

Aire de muntanya

en referència al #ciufail

Enviat per Aire de muntanya el Dg, 21/08/2011 - 20:48

La teva obsessió per CiU és malaltissa, Xavier. Viu una mica, respira, passeja, que hi ha vida més enllà del #ciufail. El poble de Catalunya, la societat civil, quan sigui majoritària, votarà Estat Propi, no per més desprestigi que t'encarreguis de llaurar en contra de CiU ni per més blocades típiques i tòpiques, l'Artur et farà cas. Apa, cuida't i que et toqui l'aire.

ajudeu a difondre i a recopilar tots els fail?

ajudeu a difondre i a

Enviat per ajudeu a difondre i a recopilar tots els fail? el Dij, 16/02/2012 - 02:44

ajudeu a difondre i a recopilar tots els fail's de CyUfail??
Al twitter: #ciufail i al facebook: http://www.facebook.com/ciufail

Amb l'excusa del "No hi ha més remei" aquests govern esta posant en perill l'estat del benestar, la llengua, la pasta i l'imatge del país, estan jugant amb la nostra vida com si fóssim titelles!