Consideracions sobre els 16 diputats de CiU ( #16deCiU )

1. Si hem viscut la mateixa campanya (perquè a vegades tinc la sensació que passo uns dies a un planeta i uns altres en un altre), el lema de CiU "la nostra força" feia referència al fet que els vots obtinguts per CiU podien ser clau per assolir el concert econòmic. Les referències a la cartera així ho feien pensar. Sorprenentment, però, només han passat dos dies i ja tenim dues novetats: si tot allò que s'havia d'aconseguir amb la força dels vots no s'aconsegueix no passa res i, a més, resulta que els vots no avalen l'exigència del concert econòmic sinó que, com ja va passar el 22 de maig, avalen les retallades.

2. Es veia a venir la majoria absoluta del PP i per això molts no ens crèiem que votar CiU tingués res de vot útil. Ara ja és un fet. Rajoy ha tornat a dir, ara ja com a president electe, que, de concert econòmic, res de res. De fet ha dit que, de pacte fiscal, res de res, perquè a CiU fa temps que ja no parlen de concert econòmic, que és el que necessitaria el país, sinó de pacte fiscal, perquè pensen que és el que poden vendre com a reclam. A ERC d'Arenys de Mar ho explicàvem en un vídeo. Per tant, a efectes de poder negociar amb el PP en defensa dels interessos de Catalunya, i per molt que s'entestin a negar l'evidència, els 16 diputats de CiU seran absolutament inútils els propers quatre anys. Podran votar sí, no o abstenció de tot allò que vagi proposant el PP, com qualsevol altre partit de l'oposició a les corts espanyoles.

3. Quan un diu que els 16 diputats de CiU seran inútils, sovint rep una mena de retret o de reny. Algunes persones vénen a dir-me que calli, que els meus només n'han tret tres, que he d'assumir la voluntat de la gent expressada a les urnes i ser més respectuós. Tranquils, que reconec i respecto el resultat de les urnes. Ara bé: quan CiU deia que els 25 diputats del PSC obtinguts el 2008 no defensaven els interessos de Catalunya, els socialistes també els podien dir que callessin, que respectessin la voluntat expressada a les urnes que a uns els havien donat 25 diputats i als altres només 10. Ho han fet? S'han resignat a constatar el fet i a callar tota una legislatura? Oi que no? Doncs pretendre que els altres no tenim dret ara a denunciar la inutilitat dels 16 diputats i diputades de CiU sorgits de les urnes del 20N és un acte de prepotència. I si només es tractés d'intentar condicionar el govern del PP, certament els 3 diputats d'ERC serien igual d'inútils, però la diferència és que ERC, com Amaiur, no anava a Madrid a negociar res, sinó sobretot a aprofitar un altaveu per fer prosel·litisme de la independència.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Almogàver

Fem memòria

Enviat per Almogàver el Dc, 23/11/2011 - 09:42

... també es deia que no s'aconseguiria treure els Guàrdies Civils de les carreteres Catalanes, i la mili obligatòria i ves per on... algú des de Catalunya que "tampoc era decisiu" ho va plantejar a Espanya i ja fa uns anys que és una realitat.
I com això moltes altres coses.
Hem d'estar satisfets de tenir forces Catalanistes a Espanya (tu, TOTS, TOTHOM :-), que evidentment han de defensar els nostres interessos.