Resposta d'ICV a la proposta d'ERC "Arenys de Mar 2015"

 
Amb aquest comunicat volem donar resposta a la proposta "Arenys de Mar 2015" que, fa unes setmanes, va fer Esquerra Republicana de Catalunya en la línia d'impulsar un front comú de forces polítiques per les properes eleccions municipals.
 
Volem constatar que el document treballat des de l'Assemblea d'ERC ha generat a si d'Iniciativa per Catalunya Verds d'Arenys de Mar un intens debat sobre els punts que planteja i les estratègies a seguir en els propers mesos. Un debat intern que també hem pogut compartir amb Esquerra en les diverses reunions que hem mantingut durant aquest estiu i que segur ens han enriquit a ambdues formacions. Així mateix cal destacar també els contactes que sobre el mateix tema s'han tingut amb altres formacions polítiques pròximes i amb un nombre important de ciutadans que hi han dit la seva.
 
Iniciativa per Catalunya Verds hem comunicat a ERC que no ens adherirem a la proposta que han fet per alguns aspectes formals importants que caldria haver treballat abans de fer-se pública la crida. És important per nosaltres que una proposta de plataforma unitària tingui un treball previ de definició programàtica i de propostes concretes que són les que confegeixen els objectius comuns de treball i que ha de permetre sumar adhesions i créixer.
 
També considerem que la proposta ha d'anar més enllà dels partits i les actuals forces polítiques organitzades. Caldria trobar la fórmula i l'equilibri entre el paper motor i la capacitat organitzativa que tenen els partits amb un procés atractiu per incorporar noves persones i col·lectius. Fer un esforç per recuperar i dignificar la paraula i el fet de la política
 
En aquesta mateix línia, des d'Iniciativa per Catalunya Verds hem acordat treballar els propers mesos de manera intensiva el debat sobre la situació d'Arenys de Mar. Un debat intern que ens ajudi a tenir una propostes definides i concretes amb les que poder-nos presentar i compartir el debat sobre el futur de la nostra vila des d'una perspectiva social, ecològica i d'esquerres.
 
Aquesta resposta negativa a Esquerra Republicana de Catalunya no tanca cap porta a possibles acords i propostes conjuntes i més àmplies que puguin germinar i materialitzar-se els propers mesos. Som conscients que la convocatòria d'eleccions municipals de 2015 és una realitat, que independentment del context polític nacional, cal assumir i anar treballant en clau local. D'acord a aquesta voluntat també cridem a totes aquelles persones que tinguin propostes per fer i un neguit per debatre temes arenyencs des de l'òptica de l'esquerra nacional i renovadora. A ICV hi sou benvingudes perquè tenim una necessitat de créixer i ganes de sumar complicitats.
 

ICV Arenys de Mar

Al facebook: https://www.facebook.com/ICVArenysdeMar
Al twitter som: @icvarenys
El nostre correu electrònic és: arenysdemar@iniciativa.cat
--

Afegeix un comentari nou