Rial del Bareu i accés a la informació

 

Fa molt de temps que des del Grup Municipal d'ERC venint preguntant al Govern municipal què pensa fer amb el Rial del Bareu. Fa just un any, a instàncies d'alguns dels veïns de la zona, vam suggerir a l'Ajuntament que per poder donar una solució ràpida, eficaç i econòmica mentre no es pogués fer la canalització del rial, s'instal·lessin unes passeres, tal com ja hi ha al Rial de Sa Clavella.

 

En el ple de la setmana passada, el govern municipal va portar a aprovació una modificació de crèdit per tal de sufragar unes obres per fer no se sap ben bé què al Rial. A preguntes dels grups de la oposició ens van dir que seria una mena de canalització amb un tub, que en definitiva no era la solució al problema, però que milloraria. ERC els vam suggerir que escoltessin a la gent del carrer, que fessin partícips als veïns abans de fer una obra que no donarà cap solució i que sembla ser que costarà uns 500.000.-€. No seria més assenyat, fer guardiola fins aconseguir els diners per canalitzar el rial, i mentre posar unes passeres?

 

Des d'ERC no sabem què pensen fer. Només sabem el que se'ns va dir al ple. Fa uns dies vam demanar per instància que se'ns facilités el projecte del Rial del Bareu (junt amb d'altres que no se'ns ha informat), al que se'ns ha contestat que sobre aquest, no ens podran donar informació perquè no hi ha encara l'informe tècnic.

 

No entenem perquè no se'ns informa, quan segons una gran quantitat de normativa i jurisprudència diu que els regidors però també qualsevol ciutadà, té dret a rebre qualsevol documentació, inclús el Síndic de Greuges de Catalunya ho va remarcar en la seva memòria de l'any 2012.

 

No compartim aquesta manca de transparència cap als arenyencs en una qüestió tant important com és la canalització del Rial del Bareu.

 

Una vegada més hem de recordar que els polítics SOM SERVIDORS PÚBLICS i ens devem als nostres convilatans, i no a l'inrevés.

 

 

Afegeix un comentari nou