Salvem la platja d'Arenys?

Arran de l'escrit de l'Enric Badosa i del debat que ha generat, he pensat de tornar a publicar un article que vaig fer el desembre de 2009, després de la recollida de signatures que es va fer en contra del projecte de la platja del Cavaió.

M'agradaria que us el llegissiu, potser algun dia, els que realment creiem en el "projecte de les floretes" com li diu l'alcalde aconseguim fer-lo. Tandebò!!!

Des que sóc petita que sento a parlar del tan esperat Passeig Marítim de la tercera platja (platja del Cavaió). I per fi arriba. I un cop ha arribat, uns quants personatges, amb certs interessos econòmics, val a dir-ho, manipulen als arenyencs amb el lema de “Salvem la Tercera Platja”. Però quina platja volem? Un descampat de sorra ple de cotxes que ens impedeix arribar a la nostra platja o un passeig digne, bonic, espaiós, on hi puguem passejar i anar en bicicleta sense perill de ser atropellats?
Si una cosa tinc clara i molt assumida és que treballo per fer el millor pel meu poble, sempre per l’interès superior d’Arenys, per sobre de totes les coses i sense perdre el món de vista. I aquesta és l’únic interès que em mou: aconseguir un Arenys cada dia millor. I Arenys es mereix un passeig marítim respectable i respectuós, del que puguem gaudir tots nosaltres, durant tots els mesos de l’any , que uneixi d’una vegada per totes, Arenys amb els pobles veïns. Un passeig on puguem anar a l’hivern amb els nostres fills a jugar amb joguines infantils, i a gaudir del nostre mar, on no hi hagi un descampat de sorra compactada pel pas de centenars de vehicles. Un passeig on els mesos d’estiu hi puguem accedir tots nosaltres, sense que sigui un desgavell, ni un caos, una platja que no estigui col•lapsada, ni sigui una platja ocupada per cotxes d’altres indrets que només s’acosten a la nostra tercera platja perquè és l’única de tota la costa del Barcelonès i Maresme, on l’aparcament és gratuït i a tocar de la sorra.
Recordo quan es va decidir recuperar la desembocadura del Rial de la Serp on els cotxes arribaven pràcticament fins el bot de l’aigua. Les crítiques, igualment van ser ferotges, carregant contra l’Ajuntament pel fet d’haver suprimit estacionaments. I el resultat és evident, i les millores a tots els nivells notables i inqüestionables. A algú se li acudiria ara, fer un pas enrere i tornar a la situació anterior? Jutgeu vosaltres mateixos amb les fotos que us adjunto

I dona la sensació que hem perdut l’oremus. L’any 1978 va tenir lloc una manifestació amb el lema de SALVEM LA PLATJA, convocada per associacions de veïns, CCOO, UGT, UCD, ERC, PSC i PSUC. El motiu de la mateixa era evitar la urbanització de pisos a la platja del Cavaió. Això va ser Salvar la Platja!!! I ara de què la volem salvar? De tenir un Passeig? No entenc res.

I per això no faig més que preguntar-me de què volen salvar la tercera platja? D’un passeig per les persones? D’un passeig del que podrem gaudir tots els arenyencs durant tot l’any? I sisplau! Tots estem lluitant per a que es circuli i tots estem lluitant per a que es pugui aparcar! I nosaltres ho aconseguirem, aconseguirem un passeig per tots i del que tots estiguem orgullosos! I jo em sento ufana de poder ser una de les persones que impulsi aquest passeig del que tots en gaudirem. N’estic plenament convençuda!

Afegeix un comentari nou