Sis minuts. Només sis minuts!

Sis minuts. Ni tan sols hi arriba. Cinc i escaig. És el temps que dura un tall extret de l'Informatiu Migdia d'avui i en el qual es concentren tantes coses que és d'una intensitat semblant a un concert del Boss com el que fa aquest vespre. Només us demano sis minuts del vostre temps perquè escolteu aquest tall:

http://radioarenys.cat/php/cartaplayer.php?in=2012-05-17-13-42&out=2012-...

Ja l'heu sentit? En resum, doncs, i passada la publicitat de Lidl (que per cert fan en castellà a Ràdio Arenys... mal negoci!):

1. Denunciem que alguns establiments van demanar permís de terrasses l'octubre de l'any passat i encara no han obtingut resposta del govern, amb els perjudicis que això els comporta. Sort que el regidor Acero havia d'esdevenir el gran defensor de l'activitat econòmica de la vila, oi?

2. Acero parla d'un decret "formalitzat". El DIEC recull tres accepcions de l'entrada formalitzar que poden encaixar en el context: 1 Donar la deguda forma (a una cosa); 2 Presentar en un registre o davant un jutge (un imprès degudament emplenat); p. ex., formalitzar una denúncia a l’autoritat judicial competent; i 3 Revestir (alguna cosa) dels requisits legals. A l'àudio no es pot apreciar, però al vídeo sí, que tan bon punt Acero s'expressa en aquests termes l'Alcalde comença a moure el cap desconcertat i sorprès. Al final resulta que Acero només volia dir que ja tenia el text a punt.

3. Un cop més, l'alcalde Fors i el regidor Acero diuen coses diferents.

4. L'alcalde, en una nova mostra del seu estil a l'hora de conduir els plens i de facilitar que es converteixin en un galliner, interromp la regidora d'ERC. Posteriorment, encara té la barra de dir que era la regidora qui l'havia tallat, quan l'únic que havia fet era demanar respecte pel torn de paraula. Mal per mal, prefereixo les maneres de Miquel Rubirola.

5. El decret d'Alcaldia al qual es fa referència ja havia estat objecte d'un apunt en aquest bloc i continuem sense entendre per quin motiu regidor i govern van decidir convertir una ordenança que hauria pogut passar per Ple en un decret que no cal que hi passi. Per la pressa suposo que no és, vist que al Ple de maig encara no tenim decret.

6. El regidor Acero torna a acusar els altres de no fer bé la feina, com ja va fer el dia 1 d'abril al Dominical quan Enric Sierra li va preguntar pel retard de les guinguetes: http://radioarenys.cat/php/cartaplayer.php?in=2012-04-01-13-02&out=2012-...

7. Parlant encara del decret, l'alcalde diu que "suposa" quin és el motiu del retard. Novament, desconnexió total entre regidor i alcalde.

8. L'alcalde va acusar ERC de crear "artificis" i "mal ambient", cosa que té gràcia perquè va ser precisament ERC qui al mandat anterior va haver de veure com li organitzaven una recollida de signatures contra el projecte de regeneració mediambiental, cosa que si heu anat seguint els comentaris a l'apunt de l'Enric Badosa ja deveu haver recordat. No és per casualitat que porta més de 500 lectures. I espereu-vos...

9. A l'alcalde se li escapa que els guinguetaires l'han felicitat per "haver intentat aturar" el projecte de la platja del Cavaió. Per molt que, com diuen a Ràdio Arenys, després matisés les seves paraules, el menyspreu de l'alcalde envers el projecte és més que evident quan s'hi refereix com a "projecte de les floretes"

10. La regidora d'ERC, naturalment, es queda de pedra pel que acaba de sentir i demana si l'alcalde ha dit el que ha dit i l'alcalde nega haver dit allò que està gravat i tothom pot escoltar i, a sobre, etziba a la regidora que "vostè entén el que vol, com sempre"

Arenyencs, arenyenques, tinguem paciència. Però a més de tenir paciència, treballem per tenir relleu a l'alcaldia i al govern. Nosaltres hi farem tot allò que puguem, però ajudeu-nos-hi. Podeu fer-ho de moltes maneres, però ajudeu-nos-hi. Gràcies.

Afegeix un comentari nou