Tercera Verema

Ja és la meva tercera verema i amb ella el seguiment de tot el procés de fermentació del most.
Aquest any, una mica més documentats, intentarem que el vi no se'ns piqui.
Molta de la documentació l'he trobat per internet i a la vegada parlant amb companys que ja porten uns anys fent vi.
De fet hi ha un grapat de maneres diferents d'aconseguir que aquest most tant apreciat pels nens, acabi sens una delícia pels adults.
Que si sofrí o no sofrí. Però tot el secret està en el control de temperatura durant el procés de fermentació.
Vi negre no superar els 30º.
Vi blanc d'entre el 15º i 18º.
Fàcil! ara ja hem descobert el secret, però carai. On puc controlar millor aquesta temperatura? i d'aquí aquells ancestres que van aconseguir trobar una cova on es podia seguir i aconseguir que els sucres del suc de raïm acabi sent un alcohol que conserva tots els aromes de la mateixa soca del cep.
El primer any va ser un desastre absolut! un vi ranci, que no servia ni per fer vinagre.
El segon any, un desastre menys absolut. El vi blanc va sortir molt bo els primers 6 mesos, però passats aquests mesos... es va picar. El negre n'hem fet vinagre.
I aquest any que ve....?¿

Afegeix un comentari nou