Rebutgem l'odi i la xenofòbia

El fet que després del 14 de febrer puguem escoltar discursos dins del Parlament català del nivell dels líders de Vox ens ha de fe pensar molt sobre les nostres actituds i la dels líders de la resta de partits polítics del país. És massa seriós com per no parar-hi a pensar i adonar-nos que estem malmetent el nostre món i permetent que brams xenòfobs i antidemocràtics inundin els nostres espais i les nostres institucions.

Avui, a Barcelona, Vox ha presentat quina serà la seva arma electoral i les principals idees que plantejarà per poder entrar al Parlament català. Més enllà de proclames centralitzadores i anticatalanes, que ja hem experimentat en altres partits polítics, com C's o el PP, hi trobem discursos xenòfobs que no hauríem de tolerar i que ens hauríem de preguntar si poden tenir recorregut democràtic, per més que defensem la llibertat d'expressió.

Una cosa és presentar-se per frenar el català i tots els drets que al llarg dels anys hem anat recuperant, però una altra és negar el dret a la vida a unes persones que formen part de la nostra societat, tant si ens agrada com no, i que hi han arribat per salvar-se de la mort i la injustícia. No podem permetre que aquesta mentalitat agafi impuls i inundi el nostre Parlament de manifestos racistes, amb arguments indefensables.

Estic convençut que molts, per no dir la majoria dels possibles votants de Vox, són incapaços de defensar els principis que predica el partit, però que s'amaguen sota l'ombra de l'anonimat i la força de la col·lectivitat desenfrenada i fanàtica, capaç d'aterrar el mur de la convivència i la justícia.

Ens haurem d'anar fent a la idea que els senyors i senyores de Vox formaran part del Parlament català i avergonyir-nos d'escoltar els seus discursos, però hem de tenir la valentia de rebutjar en tot moment les seves amenaces i reaccionar conjuntament al marge de les nostres diferències, però sempre sota l'empara de la justícia, el respecte i la democràcia.

Afegeix un comentari nou