Encara no veiem el final del túnel

Avui apareixen dues notícies relacionades amb les vacunes que caldria valorar perquè venen per separat. Per una banda ens diuen que han arribat la vacuna d'Òxford, que permetrà reprendre la vacunació tenint en compte que no es podrà fer a persones més grans de 55 anys, i per l'altra se'ns diu que aquesta vacuna només té una efectivitat del 10% sobre la mutació del virus sud-africana, la qual cosa ens posa en alerta. Què cal fer?

En el meu cas, persona de més de 55 anys, no hi ha cap dubte, però les persones més joves que es posin aquesta vacuna, quina garantia tindran que els immunitzi davant el coronavirus, pensant que la variant sud-africana pot arribar tranquil·lament? 

No he trobat una notícia que agrupés les dues i que ens expliqués quin ha de ser el procediment a seguir. Si es pot vacunar al marge de la seva efectivitat, o si valdria la pena esperar a comprovar que també és efectiva davant la variant sud-africana. Crec que és important que s'aclareixi, perquè ja estem prou atabalats, fins al punt d'haver de confiar a cegues, com perquè a sobre se'ns posin més dubtes.

De moment estem veient que les constants que es prenen per valorar l'evolució de la pandèmia són favorables i van a la baixa, la qual cosa ens tranquil·litza, però per l'altra tenim els especialistes que insisteixen que no podem abaixar la guàrdia perquè la corba es pot tornar a disparar.

Aquests nous dubtes, junt amb la reducció de la producció i arribada de les vacunes inicials, fa que se'ns faci difícil de predir què passarà en els propers mesos, i això és força desesperant. Ens agradaria poder saber quan arribarà el final d'aquest calvari, encara que fos a llarg termini, però com a mínim saber fins on hem d'arribar. La incògnita de com evolucionarà també ajuda que ens trobem més cansats i avorrits del compte i que els nostres ànims no estiguin en la millor posició.

Afegeix un comentari nou