Política de pactes

Política de pactes

Els resultats electorals, tot i que ens han permès treure un molt bon resultat amb la entrada del VIA a l’ajuntament, no ens han permès poder ser decisius a l’hora de formar un pacte de govern, ja que per una banda, les forces del tripartit sumen la majoria necessària (9 regidors sobre 17), CiU i PSC en sumen 10, CiU i ERC en sumen 9. Així mateix, CiU, PSC i ERC en sumen 13.

Tot i així ens hem posat en contacte telefònic amb totes les formacions polítiques amb representació municipal, sense exclusió, per transmetre’ls la nostra voluntat de parlar, dialogar i plantejar a nivell intern tot allò que se’ns pugui proposar de cara a enfortir qualsevol acció de govern que pugui sortir a partir del proper dissabte dia 9 de Juny.

Des del VIA apostem per un canvi en la manera de governar, i això concorda amb el que hem anat dient des d’abans de l’inici de la campanya electoral.

No estem obsessionats per entrar a un possible pacte de govern, però tampoc ho descartem, si això afavoreix a Arenys, i sí que ens obsessiona el poder aconseguir el màxim nombre de les propostes programàtiques que hem plasmat en el programa de govern que hem treballat intensament durant els últims mesos.

Des del VIA, fins i tot estaríem disposats a donar suport des de la oposició a qualsevol forma de govern que surti, sempre i quan hi hagi un compromís de compliment dels punts més importants del nostre programa.

És normal que durant aquesta setmana, les reunions se celebrin entre les forces que poden formar govern. De totes formes, confiem en que abans del proper dissabte 9 de Juny haguem pogut parlar amb tothom.

Cal fer poble i pensar en Arenys de Mar. I en aquest sentit, tothom ens hi trobarà.

Lluís Blanchar

Afegeix un comentari nou