L’incivisme que no podem permetre

He pensat en Arenys, i en els problemes d’incivisme que estem patint. Darrerament fa la impressió que la gent, o una colla de vilatans, s’ha deixat anar i ha deixat de complir els deures que tots hem d’assumir perquè la nostra convivència sigui agradable. Si fos malpensat diria que hi ha qui vol fer la vida impossible als nostres governants locals i s’ha proposat comportar-se incívicament, embrutant la nostra vila per desmerèixer-los.

No sé si és així, però en tot cas el nostre govern municipal hauria de fer alguna cosa perquè la situació no vagi a pitjor. He vist imatges per les xarxes socials que no es poden permetre, i si no s’actua de seguida podem arribar a un punt que ja no ho puguem recuperar.

Ho he escrit altres vegades que el primer culpable que la nostra vila es vegi bruta i deixada és el vilatà que no es comporta com ho hauria de fer i no té cura amb les deixalles i la netedat en la seva actuació. Aquí no es pot demanar responsabilitat a ningú més que al propi vilatà.

El govern municipal ha de vetllar perquè es compleixin les normes i els vilatans respectin els altres, ja que un mal comportament perjudica els nostres veïns. Alhora l’Ajuntament ha de procurar que la vila estigui neta i endreçada, i per això caldrà ser molt escrupolós en la neteja. A l’estiu, sobretot quan no plou, cal regar bé els carrers, sobretot aquells punts que acostumen a embrutar-se més. Si des de l’Ajuntament no s’actua, és més fàcil que els incívics agreugin el problema.

Hi ha comportaments que són culturals, i hi ha cultures que no destaquen per la higiene. La nostra cultura no ve aparellada amb un comportament de deixadesa i brutícia, però si no estem atents hi podem caure fàcilment. Això sembla ser que és el que està passant.

Deia al començament que tot fa pensar que la gent s’ha deixat anar i no és tan polida, però jo hi afegiria que també sembla com si el nostre govern municipal fos més permissiu amb els que incompleixen les normes bàsiques de convivència, si és així els hem de reclamar que posin fil a l’agulla i vetllin per un Arenys més net i agradable per viure-hi.

Afegeix un comentari nou