AEC surt del Govern d'Arenys i passem a treballar des de l'oposició

Arenys en Comú surt del Govern de l’Ajuntament d’Arenys de Mar i passa a treballar per Arenys des de l’oposició

 

Des d’Arenys en Comú entenem que la decisió unilateral de l’alcaldia de treure les competències delegades a la regidora de la CUP Ona Curto, significa per part del grup d’ERC l’incompliment del pacte de Govern signat per al mandat 2019-2023 que recollia tant les línies programàtiques com el cartipàs municipal i els mecanismes de seguiment.

 

Per la manera que s’ha gestionat la crisi de govern, la relació per part d’Alcaldia amb la CUP i pel fet que poden perillar acords programàtics importants com la implantació de la recollida selectiva, el grup municipal d’AEC per honestedat i coherència ens veiem en l’obligació de renunciar a totes les competències que tenim delegades (Acció Social, Sanitat i Consum) i deixar de formar part de l’equip de Govern de l’Ajuntament d’Arenys de Mar d’acord amb la decisió presa aquest dimecres per la nostra assemblea.

 

No s’explica aquesta situació sense esgotar prèviament totes les vies de mediació i de diàleg possible fora que sigui una maniobra electoralista i d’acabar amb el projecte polític d’esquerres.

 

Com bé sap la vila d’Arenys de Mar, el nostre poble ha passat moments difícils com el temporal Glòria, la Pandèmia COVID19 o la crisi econòmica derivada de la guerra d’Ucraïna, que s’han anat gestionant amb esforç i dedicació pensant sempre en el millor per a la nostra gent. Per tot plegat, lamentem haver arribat a aquesta situació, prenent decisions de manera unilateral sense intentar salvar la situació que ha generat tot plegat.

 

A partir d’aquest moment, donem també per trencat el pacte de govern, i anunciem que continuarem treballant des de l’oposició amb el mateix compromís i responsabilitat que hem tingut sempre amb Arenys sigui al Govern, a l’Oposició o a Peu de Carrer. També anunciem que mantindrem la lleialtat institucional que requereix una crisi com aquesta i que recolzarem els projectes i propostes beneficioses per Arenys reflectides a l’acord de Govern.

 

Arenys 10 d’agost de 2022.

Afegeix un comentari nou