ANEM CAP TEMPS D'ESTRETOR

Amics, ja veieu que les coses han esdevingut cada dia més difícils i que anem dirigits cap a temps d’estretor. Estic parlant dels països europeus, perquè a la resta del món alguns continents han viscut sempre amb molta escassetat.

 

Sabem –i la televisió ens ho repeteix cada dia– el mal tracte que hem donat i que continuem donant al nostre planeta Terra i, per tant, tot es complica molt. L’ecologia, malgrat que ens la recorden, sovint la ignorem i fem molts disbarats. Tallem arbres de les zones boscoses, sobretot de l’Amazònia, pulmó del planeta. Ho embrutem tot sense tenir-ne cura. S’edifica massa i no deixem la natura tranquil·la, que és la que ens alimenta i és la font de la nostra vida. La majoria de fàbriques embruten molt, i també els avions, i no parem de volar. No cal dir que sobren molts cotxes, i moltes famílies en tenen més d’un. Hi ha tecnologia que també contamina, i tot va augmentant. Som molts habitants al planeta i s’han creat moltes necessitats.

 

I tenim un problema gravíssim: falta d’aigua, perquè no plou. I ja sabem que sense aigua no hi ha vida. Estan desapareixent moltes espècies animals i s’han agreujat i escampat algunes malalties que provoquen la mort dels humans.

 

Sense treure importància a tots els errors que hem comès, vull parlar d’un altre aspecte. Els humans només fa 250.000 anys que vivim en aquest planeta, i la Terra fa més de 4.500 milions d’anys que existeix. En temps molt molt antics hi va haver canvis climàtics importants que van produir grans transformacions. Terres molt fredes i plenes de gel es van convertir en terres tropicals i desèrtiques, i a l’inrevés. Algunes zones on hi havia mar van esdevenir terres muntanyoses, i a l’inrevés també. Un petit exemple nostre és Montserrat, que sabem que abans era mar perquè encara s’hi troben petxines, i ara són unes muntanyes pelades plenes d’encant. I així molts indrets. Per tant, l’humà és responsable d’avançar el canvi climàtic, però el planeta, que no para mai d’estar actiu, ha provocat i provoca molts desastres naturals. Evidentment, això no excusa tot el mal que els humans hem fet i fem al planeta, el nostre hàbitat.

 

I ara ja estan avisant de les retallades que patirem en molts àmbits: restriccions d’aigua, de gas, possiblement d’aliments, perquè el sòl està molt malmès per conrear-hi, com ha avisat tant Sadhguru.

 

No vull ser un sac de gemecs, però tot ens avisa que hem de créixer en consciència per ajudar la nostra Terra, que pateix, i així ella ens ajudarà.

 

Els nascuts a la postguerra, com jo, coneixem el que són les restriccions, i la joventut actual, que ha tingut tantes facilitats tecnològiques, s’ha abocat al materialisme i al consumisme, que hem d’aturar. Que torni una mica l’austeritat ho trobo positiu! Els infants d’avui hauran de ser molt valents per portar la humanitat endavant i entendran que hi haurà d’haver bons polítics que ajudin a la bona evolució de la humanitat i en què la paraula corrupció quedi allunyada.

 

Poso tota la meva confiança en les dones i homes del futur.

 

Mª Teresa Quintana i Riera

Afegeix un comentari nou