Canvi de Govern Municipal. Una realitat!

Sembla que el canvi de govern municipal ja és un fet a Arenys de Mar.

Les converses mantingudes i que es van tenint entre les forces polítiques que poden formar govern estable segons la aritmètica després del resultat electoral tot dona lloc a pensar que hi haurà una nova edició de les forces d’esquerres.

És un moment important per a Arenys de Mar i no es pot perdre més el temps, per la qual cosa cal que aquells que formin govern posin en comú un programa de govern i de gestió únic, amb transversalitat entre àrees i sobretot sense “regnes de taifes” o parcel·les en funció del regidor i del partit que les ostenta. No es pot caure en el mateix de fa dues legislatures.

Suposo que això no passarà, ja que de les experiències se n’aprèn i algunes de les persones que tornaran a ser regidors ja van viure, o bé des del govern o des de les bases de cada partit el que va passar.

Hi ha temes prou importants per a consensuar, no només amb les forces de govern, sinó també amb la resta de formacions polítiques. Temes com el Pla General i el Pla Especial del Port en les seves fases d’aprovació provisional, el trasllat de l’antiga B-511 per poder desenvolupar la urbanització de la Riera, l’escola bressol, la nova escola del Bareu, la canalització (ben feta) de Pau Costa, la millora en els serveis municipals, ja sigui a nivell de reorganització interna com amb les obres i serveis. I també amb la seguretat ciutadana, sense deixar de banda la participació ciutadana en la presa de decisions importants.

Arenys comença a estar a la cua respecte a moltes poblacions veïnes i cal que la tornem a posar a on li pertoca. I no pas en el mapa, perquè Arenys tothom sap on es troba.
Per això hem de començar a ser valents i decidir com i de quina manera la podem enfortir a nivell econòmic, comercial, de restauració i perquè no també a nivell turístic.

Tampoc podem fallar en la manera de gestionar la comunicació amb la ciutadania i cal defensar un model de ràdio adequat, sense pressions i totalment lliure, sense cap tipus d’intent de manipulació per part dels que governen.

Podria seguir escrivint i no acabaria mai.

Tot això, però a partir del proper dissabte dia 16 de juny, quan es constitueixi el nou Ajuntament, amb el VIA com a novetat, amb veu, vot i moltes ganes i empenta, ja sigui a dintre del govern o bé a fora, però sempre treballant constructivament i controlant tot allò que es faci.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

amb

Lluis Blanchart

Enviat per amb el Dij, 14/06/2007 - 01:17

Sembla mentida la demagogia que fa aquesta persona. No solsament les seves accions han aturat durant un temps l´anterior govern sinó que a sobre fa demagogia del que s´ha de fer. Això és pura demagogia. Ja sabem perquè va marxar el regidor trànsfuga i ara mira de buscar un lloc al govern directament o indirectament. Millor indirectament no fos cas que tornés a marxar. Per il.lusionar primer has d´haver creat simpaties i precisament en aquest poble tret de la família i els 4 amics de sempre no en tens de simpaties. No pots pretendre caure bé a la gent amb actituds com les que vas produir i que tothom sap. A la política hi ha un codi ètic que a tu segurament no t´han ensenyat. Sobretot de fidelitat. Pero ja veiem que et vens al millor postor. Gràcies per haver marxat del govern i desenmasc arar-te davant de la ciutadania tant fàcilment, estalvies molta feina a l´oposició.