La vida continua

Han passat les eleccions i a l'espera de la constitució dels nous ajuntaments, el proper 17 de juny, la vida continua. Els canvis en algunes poblacions seran importants, com és el cas de la nostra vila d'Arenys de Mar, amb un govern amb majoria absoluta a qui se li va negar l'alcaldia durant 7 anys, però malgrat tot la vida de la població continua i aquest cap de setmana, per exemple, està farcit d'activitats, la majoria de les quals farà sortir de les cases a molts vilatans, i esperar que ens vinguin a visitar els nostres veïns i ciutats dels nostres voltants.

Dijous passat ja hi va haver la primera sessió dels pressupostos participatius per a l'any vinent, amb poca assistència de públic, però amb la participació de representants del que serà el nou govern. En aquesta ocasió varen poder observar l'opinió de la gent que hi assistí, la majoria repetidors d'altres convocatòries i amb unes reivindicacions que esdevenen històriques, però que no s'acaben de recollir.

Els pressupostos participatius a Arenys de Mar varen iniciar-se l'any 2008, i amb algunes petites modificacions i adaptacions informàtiques han prosseguit. La nostra vila va ser una de les primeres en presentar-se el projecte, però la manca de revisió, i la poca difusió que se n'ha fet, ha provocat que cada vegada hi hagi menys participació, potser no tant a l'hora de votar, com en les trobades presencials, quan tocaria revisar i millorar la metodologia.

No serà aquest l'únic tema a revisar durant el proper mandat. L'Ajuntament està fet caldo i caldrà treballar a fons per resoldre el caos regnant. Ara serà una única formació política la responsable de posar-hi ordre, i també de resoldre tots els temes que el govern sortint no ha acabat de solucionar. La pregunta que es fan molts vilatans és si el nou govern tindrà la capacitat d'entomar i aconseguir encaminar el futur de la nostra vila, i quina serà la resposta i actitud de tots els grups municipals de l'oposició, que s'han quedat sense poder forçar cap tipus de negociació.

Voldria creure que uns i altres, govern i oposició, seran capaços de prioritzar la resolució dels problemes existents avui, en benefici de tots els vilatans, al marge dels vots atorgats. Cadascú des del lloc que les urnes els ha situat, però amb la voluntat de col·laborar tots per interès dels arenyencs. Oblidar-se dels compromisos adquirits podria ser el primer símptoma dels mals que molts vilatans culpen als polítics, que ens trobem molt a prop a l'hora de demanar el vot, però molt allunyats la resta del mandat. Confiem que tot plegat canviï a la nostra vila, i que puguem veure que anem a millor.

Afegeix un comentari nou