Saber perdre

Avui un apunt de la Montse em fa escriure. Demà es constituirà un nou ajuntament i es produirà un canvi de govern. Avui segons sembla el fins ara alcalde, Miquel Rubirola, a repartit a tort i a dret. Aquest escrit no és una resposta sinó una reflexió que ja vaig començar a fer diumenge passat en una intervenció al programa El Dominical de Ràdio Arenys. Uns pensament que surten de dades objectives:

1.- CiU ha estat la força més votada a Arenys de Mar. Aquesta és una realitat que tots els partits de manera natural han acceptat. L'elegància els ha portat a felicitar a la federació nacionalista.

2.- CiU ha perdut 666 vots. Això significa que després de 4 anys al govern no només no ha aconseguit il·lusionar a nous arenyencs sinó que n'ha decebut a alguns.

3.- CIU representa a 1.966 arenyencs. El nou govern d'entesa format per PSC, ERC i ICV representa a 3.033 arenyencs. Això vol dir que no es pot “despotricar” alegrament sense ferir a molts arenyencs que han exercit el seu dret a vot d'una manera exemplar. La llei electoral permet aquests pactes per tant es tracta d'un govern legítim i molt representatiu. No oblidem que CiU va intentar formar govern fins a l'últim moment amb ERC i això suposava una suma de 2.936 vots.

4.- PSC, ERC i ICV han firmat un pacte que els permet desenvolupar les seves línies programàtiques perquè han trobat moltes coincidències. De fet aquest és el primer aspecte que segons els negociadors van tractar. Per tant el pacte no només és legítim sinó també coherent i necessàriament acceptable per la seva ètica.

5.- CiU va oferir a ERC l'alcaldia, les regidories que preferissin i fins i tot prioritzar el programa republicà. Això va deslegitimar el pacte. La força més votada reclama el govern perquè representa a 1.966 arenyencs però en canvi no pensa en ells a l'hora de negociar i prioritzen les idees de només 970 persones. Algú ho podria explicar sense posar-se vermell?

6.- Demà hi haurà un nou govern a Arenys de Mar. Molts esperem un canvi en el fons però sobretot en les formes. Sort als que entren i paciència als que surten, queden 4 anys i tenim molt camí per fer!

Isabel Artero

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

xfebrer

No ho podies dir millor

Enviat per xfebrer el Dv, 15/06/2007 - 17:36

Isabel,
m'has pres l'article d'avui, i l'has escrit molt millor del que ho faria jo.
No he escoltat les paraules de l'alcalde en funcions, i ho celebro, perquè tornaria a passar vergonya. És molt fàcil perdre la crediblitat, i això ho saben tots i totes les arenyenques, hagin votat l'opció que hagin votat. És massa important poder anar amb la cara ben alta, en lloc d'haver-te d'arrossegar per terra.
xavier febrer

aurora

Isabel.... i no oblidis que

Enviat per aurora el Dv, 15/06/2007 - 23:28

Isabel.... i no oblidis que el nou govern, a més de legítim com tu dius, és legal. De vegades es confon la legitimitat amb la legalitat. Aquest nou govern pot presumir de ambdues coses. Aixó hauria de fer reflexionar i callar a molts "ressentits"