“Sentir-nos plenament homes i dones entre els altres homes i dones”

PARLAMENT A L'ACTE DE CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT D'ARENYS DE MAR (2007-2001)

Alcalde, regidors i regidores, família, amics i amigues, bon dia a tots i totes, i també molt especialment a totes les persones que avui no han pogut acompanyar-nos donat l’aforament de la sala de plens i als arenyencs i arenyenques que ens escolten des de casa per Ràdio Arenys.

Avui és un dia important i novament històric, perquè a més de constituir-se amb total normalitat el vuitè consistori municipal democràtic, s’ha produit una de les millors virtuts de la democràcia que és aquella que permet l’alternativa. L’alternativa política i un canvi o el recanvi propiciat pel vot emés pels arenyencs i arenyenques que s’expressa d’aquesta manera.

I aquest fet s’ha produit perquè les tres formacions polítiques d’esquerres d’Arenys de Mar; el Partit dels Socialistes, Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya Verds, hem posat en comú els nostres idearis de progrés, de radicalitat democràtica i participativa, i de catalanisme integrador, al servei exclusiu dels arenyencs i arenyenques.

Ho fem des de la voluntat comuna de construir un Arenys de Mar, amb sentiment de comunitat, més habitable i democràtic, més sostenible, amb capacitat de projecció exterior, i amb voluntat i força per encarar els nous reptes del segle XXI.

ICV va ser la única força política que durant la campanya electoral va fer pública la seva voluntat d'aconseguir un pacte de govern entre les forces d'esquerres d'Arenys de Mar. Aquesta possibilitat va prendre força el 27 de maig, per l'augment de vots i de representació que va aconseguir ICV. Considerem que els resultats electorals indicaven una voluntat popular de canvi del govern municipal i, posteriorment, s’ha donat l’escenari polític per poder fer-ho.

A ICV hi ha homes i dones que sabem molt bé que significa treballar per al poble i ens sentim reforçats pel reconeixement cap a les nostres propostes i la nostra candidatura. Entomem el repte i estem disposats a treballar de valent des del govern municipal.

Sabem que és una tasca complicada i feixuga, i l’afrontem amb molt d’entusiasme. Entusiasme per part del regidor i la regidora que avui ocupem els escons d’ICV, de la resta de candidatura i de totes aquelles persones que ens han donat suport.

Ens sentim plens d’il·lusió, i alhora conscients, de les responsabilitats que assumim. El nostre compromís és el de treballar per un Arenys més i millor planificat, més habitable i democràtic, més sostenible, solidari i humà.

Volem manifestar, públicament, el nostre compromís amb tot el poble, perque amb la col·laboració de tots plegats, puguem aconseguir la transformació del nostre municipi. Volem un ajuntament obert i proper. que sàpiga escoltar. I ens comprometem a treballar amb honestedat i transparència.

La qualitat de vida no es redueix al fet de tenir uns nivells adquisitius raonables, sinó que hem de fer coincidir diversos factors d'interès col·lectiu a l’hora d’avaluar-la; un sistema educatiu millor, l’accés a un habitatge digne, el dret a un treball estable i ben remunerat, un nivell més gran de prestacions sanitàries, una ampliació de l’oferta cultural, una distribució equitativa entre homes i dones en la realització de tasques i l’accés als serveis, una menor contaminació, un catàleg de serveis més ampli i flexible per a persones amb dependències.

Volem remarcar que treballarem amb la resta de regidors i regidores de l’equip de govern, per aconseguir el compliment de les prioritats detallades al pacte de govern. I com diu el mateix acord, ho farem amb tota corresponsabilitat i amb el compromís de treballar de manera compartida, unitària i lleial.

Volem escoltar la gent i generar complicitats de tots els arenyencs i arenyenques envers la institució municipal i la nostra comunitat. I mantindrem el màxim respecte i voluntat de col·laboració amb els partits que seran a l'oposició. Un equip de govern intel·ligent ha de saber aprofitar les bones iniciatives que provinguin de la resta de forces polítiques.

Vull dir-vos en nom propi i en el de la meva companya de grup, que aquest moment no hauria estat possible sense el treball previ dels anteriors regidors d'ICV, sense el suport de les persones de la candidatura, el suport dels simpatitzants que han col·laborat de manera il·lusionada amb nosaltres i el suport de tots aquells electors i electores que han mostrat la seva confiança en la nostra candidatura i en el nostre programa.

Fèlix Cucurull, que tenim l'honor de poder comptar entre els regidors que ens han precedit, ens convidava al compromís de construir; “plegats”, un poble; “sense fam de cap mena, sense mites, un país d'on no calgui la fugida”. La pàtria i l'Arenys que somiava Fèlix Cucurull era aquell on poguessim “sentir-nos plenament homes i dones entre els altres homes i dones”

Aquest és el nostre compromís prioritari, i el nostre repte per tornar l’optimisme i la il·lusió als arenyencs i les arenyenques.

En aquest acte especialment solemne. El regidor i la regidora d'ICV ens sentim feliços i il·lusionats, alhora que serens i responsables. Avui assumim un gran compromís personal, alhora que un gran repte col·lectiu.

Finalitzo la meva intervenció, felicitant a l'alcalde Ramon Vinyes per la seva elecció, i també a la resta de companys i companyes que configurem el nou consistori. A tots i a totes, a tots vosaltres, a tots els arenyencs i arenyenques, acabo amb el crit que ens ha mobilitzat aquestes setmanes i que ens ha de guiar al llarg d’aquest mandat. SOM-HI!!!!!

Arenys de Mar, 16 de juny de 2007

* La fotografia és d'en Xavi Salbanyà (gràcies!)

Afegeix un comentari nou