La configuració del nou Govern Municipal

És molt d’hora per a poder fer una valoració sobre la configuració del nou Govern Municipal Arenyenc.

De totes maneres, es veu molt clarament el pes específic que té ERC a dintre de les funcions i responsabilitats que ha assumit.

Trobo bastant correcte fer la distribució de les funcions polítiques i organitzatives municipals en tres grans àrees; Gestió, Territori i Sostenibilitat i Atenció a les Persones.

Això podria haver quedat molt millor, però, si aquestes àrees haguessin tingut representació de totes les forces polítiques del tripartit, ja que tal i com ha quedat tot configurat dóna la sensació que s’han repartit parcel•les entre cada color polític i espero equivocar-me, però hi ha un gran perill de la repetició dels regnes de taifes que hi va haver fa dues legislatures.

Únicament se surt de la “normalitat” el fet de que el PSC té la regidoria de la Dona, de nova creació, que podria estar integrada a dintre de l’àrea d’Atenció a les Persones, “propietat” d’ICV. Suposo perquè en va ser un abanderat durant la passada legislatura a l'hora de crear-la i havia de ser-ne el “titular”.

Aquest repartiment en tres gran àrees i que cadascuna d’elles la representi i la conformi un sol partit dona a pensar que hi ha el risc de trencar lligams de transversalitat entre regidories, cosa que seria un gran error per part del nou govern entrant, ja que el funcionament i la organització municipals se’n ressentirien encara més del que ho estan patint des de fa uns quants anys.

Per altra banda i sense dubtar de la capacitat i dedicació que tindrà, penso que el nou regidor d’Urbanisme + Obres i Serveis + Medi Ambient corre el perill d’ofegar-se en un got d’aigua.

Les dues primeres regidories suposen una dedicació molt important, no només a l’hora de prendre decisions, sinó també a l’hora d’estar-hi a sobre.
No és el mateix ser regidor d'un poble com Arenys que d’una ciutat com Mataró o Barcelona, a on els polítics només fan de polítics i no tant de gestors.

A Arenys cal gestionar molt més, des del meu punt de vista, que no pas fer de polític.
I sense treure mèrit a l’àrea de Medi Ambient, en aquesta regidoria es pot fer molta i molta feina. Només cal posar-s’hi, dedicar-s’hi i desenvolupar d'acord amb l'Auditoria Mediambiental, la qual porta més de quatre anys guardada en un calaix.

Per tant, no sé si això ha estat un caramel enverinat que algun company de govern o de partit han volgut donar al senyor Ponsarnau, però coneixent la feina que tenen cadascuna d’aquestes regidories, el senyor regidor dormirà molt poc i el veurem encara menys passejant per la Riera, si realment vol fer una bona feina. De ben segur que serà així.

Respecte a la resta d’àrees hauria estat bé que la Isabel Roig portés la regidoria de Governació i Seguretat. Més que res perquè ella ha estat durant aquesta legislatura una gran líder del Col•lectiu de Naps i Cols, encara que penso que és la persona més adequada de tots els nou regidors del govern per portar Cultura i Festes. Aquesta tasca no tinc cap dubte que funcionarà.

Hi ha una regidoria que es diu Promoció Local que suposo que substitueix a la de Promoció Econòmica. Jo preferia la anterior denominació ja que cultura, festes, infància i joventut són motors de la promoció local. No acabo de veure massa bé el fet de separar la Mobilitat de Governació i Seguretat o fins i tot d’Urbanisme. Potser aquí si que trobarem la transversalitat demanada.

Trobo a faltar l’àrea de Noves Tecnologies, però entenc que estarà a dintre d’alguna tasca encomanada a en Xavier Febrer, a dintre de Societat de la Informació.

Però bé. És massa d’hora per valorar si aquest equip i aquest repartiment de funcions funcionarà. Caldrà esperar a la tardor per anar-ho veient.

El que potser s’hauria de veure des del passat 14 de Maig, perdó, de Juny, és el programa de govern tripartit.

Si es van passar dues de les tres setmanes de negociacions negociant el programa de govern, no s’hi val deixar-ho també per a la tardor, suposo que excusant-se en que primer cal veure en quina situació es troba l’ajuntament.

O no és cert que cada partit tenia un programa electoral? I doncs? La ciutadania i l'oposició tenim el dret de veure què es vol fer i a quines coses ha cedit cada partit per configurar aquest nou pacte de govern.

Wait and See...

Afegeix un comentari nou