Una solució que podria beneficiar als dos Arenys

Aquest estiu s’han iniciat les obres de canalització i cobriment de la riera d’Arenys de Munt.
.
Sense entrar en la polèmica sobre la necessitat o no de dur a terme aquesta obra i tenint present que en el seu dia vaig revisar el projecte de cada a les repercussions que aquesta obra podria tenir de cara a la riera d’Arenys de Mar, vaig trobar a faltar la realització d’una bassa de decantació de sorres a la zona de Can Jalpí – Ajup, o per aquella zona.
.
Desconec però si això ara està previst, encara que ho dubto.
.
Dic això perquè la canalització de la riera d’Arenys de Munt no impedirà que segueixi baixant gran quantitat de sorres dels carrers o torrents que hi conflueixen i la gran major part d’aquestes sorres que queden acumulades en el tram final de la riera d’Arenys de Mar provinguin del poble veí.
.
Aquesta bassa de decantació situada per sobre de l’autopista evitaria que aquestes sorres poguessin arribar fins a la primera platja, o platja de la Picòrdia, es podrien extreure més fàcilment, els costos d’extracció serien molt menors i aquestes sorres, al no estar en contacte amb les aigües del mar, pel nivell freàtic, podríen aprofitar-se per a. condicionament de carrers no urbanitzats o fins i tot es podria vendre a empreses de la construcció.
.
Atès que la obra acaba de començar, seria bo que aquesta proposta pugui ser estudiada entre els dos equips de govern dels Arenys i que l’ACA en pugui dir la seva. Un increment de pressupost pot servir per estalviar futures inversions i eliminar un problema.
.
(Fotografia extreta de la WEB de Salvem la Riera d’Arenys de Munt)

Afegeix un comentari nou