El rial de Valldemaria es troba en males condicions

Des de que l’ACA va construir la depuradora mancomunada entre els dos Arenys i Canet, aquest rial que separa en el seu tram baix Arenys de Mar de Canet està patint un deteriorament permanent.
.
De fet, després d’inaugurada la depuradora, hi havia previst redactar un projecte de tractament mediambiental i paisatgístic del rial atenent a que des de la tercera platja fins a la depuradora s’hi van instal·lar dos col·lectors soterrats d’aigües que transcorren pel mateix rial; el de pujada residuals provinents del clavegueram i el de baixada amb aigua ja neta, fins a l’emissari marí que hi ha a una milla de la platja.
.
Atenent que la depuradora ha patit nombroses parades tècniques i reparacions degudes a diversos problemes, probablement també s’han hagut d’aixecar o modificar alguns col·lectors, cosa que després de les pluges d’aquest mes d’agost la rasa d’aquests col·lectors s’ha enfonsat lleugerament, deixant el rial en males condicions a la zona colindant amb el Pla d’en Sala – Horta de les Flors (el caravaning), dintre el nostre terme municipal.
.
Dilluns passat vaig comunicar verbalment al regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Arenys de Mar que en prengués nota i ho comuniqui a l’ACA.
.
Per altra banda seria bo que el govern municipal recordi a l’ACA que aquest projecte d’impacte i de recuperació medi ambiental s’ha de realitzar com a actuació fixada en el seu dia per l’ACA.
.
Més deures per a la macro regidoria de Territori.

Afegeix un comentari nou