Nadal, Carod i Montilla cobren les dietes de desplaçament

Aquesta és una notícia publicada ahir per e-notícies.
.
La notícia comenta que això també passa amb cinc consellers més
.
“El president de la Generalitat, José Montilla, així com els consellers Josep-Lluís Carod-Rovira, Antoni Castells, Joan Puigcercós, Joan Saura i Joaquim Nadal cobren dietes de viatge del Parlament malgrat anar en cotxe oficial, segons una informació publicada per El País. En aquest sentit, el reglament del Parlament prohibeix als membres del Govern que conservin la seva acta de diputats cobrar dos sous públics, pel que han de renunciar a un d'ells.
.
D'aquesta manera, Montilla, Puigcercós, Saura i Castells cobren un total de 19.989 euros anuals nets ja que resideixen a Barcelona. Per la seva banda, Carod i Nadal cobren 27.901 euros en aquest concepte per residir a Tarragona i Girona respectivament. Els citats dirigents catalans han confirmat a El País que no han renunciat a aquestes dietes per desplaçaments, "sin añadir comentario alguno".
.
Per contra, els consellers Ernest Maragall, Marina Geli, Montserrat Tura i Josep Huguet no han rebut aquestes quantitats ja que van retornar la seva acta de diputats. Tampoc cap dels consellers de CiU durant la seva darrera legislatura van renunciar a aquestes dietes, que van cobrar Jordi Pujol, Artur Mas, Duran i Lleida, Eduard Rius, Josep Grau i Antoni Fernández Teixidó”.
.
Jo no vull entrar en dir si el que cobren és molt, és poc o és just. El que no es pot fer és jugar amb els diners dels contribuents i acatar les regles del joc. Si no pots cobrar dos sous públics, doncs cobra només un, perquè sinó, fas trampa i enganyes al ciutadà.
.
Crec que a Arenys passa alguna cosa similar amb un regidor de govern i ell va renunciar a cobrar el sou de regidor de l'ajuntament, ja que té un càrrec funcionari a un altre lloc.

Afegeix un comentari nou