D'arenys...

Després de molts dies, avui puc tornar a escoltar Ràdio Arenys. Mira, és una manera de saber coses del meu poble i seguir (d'aquella manera) l'actualitat.

Un dia més, gràcies a la ràdio, he rigut molt...per no plorar!
Ha estat durant el temps de tertúlia on hi participen diferents veus opinant dels temes més diversos. Una oient ha trucat (la R A) per queixar-se que els comentaris, sobre Arenys, eren fets per persones foranies i sempre eren negatius, que ja en tenia prou; 'si no us agrada el lloc on viviu, doncs ja podeu marxar'. Ha dit més o menys.

Ha estat com apretar el botó vermell que provoca l'explosió més explosiva mai vista. Els tertulians han protestat i rondinat amb fermesa i ho entenc.
Una de les participants ha declarat que plegava de tot, que es venia la casa i marxava a viure a qualsevol altre municipi: 'jo no em quedo on no em volen' (A G)
Un altre dels contertulians, amb veu enèrgica, ha declarat que: 'marxava cap Andorra on en dos anys es concedia el permís de residència. Arenys no l'hi havia concedit després de 36 anys de viure-hi...'(M S)
Mentre tant el presentador (J M C) comentava que: 'hem de deixar enrere les diferències entre arenyencs de pota negre i els que no ho són'.
I tot s'ha de dir, un quart personatge quedava callat, de forma voluntària i des des les Pitiüses, en un raconet de l'estudi 1 de Ràdio Arenys (F C).

I jo escoltava l'emissora del meu poble amb els ulls cada cop més oberts, incrèdules les meves orelles d'escoltar el que estaven escoltant, tensa l'esquena i apretades les dents. Podia interpretar que allò era una marcada popular de territori?.

Ara mateix tinc dues opcions:
1- Hem poso al seu nivell i comento que: de les persones presents al locutori CAP era nascut/da a Arenys.

2- Hem poso al meu lloc i dic que: ni l' oient ni les persones presents al locutori CAP tenia raó.

Jo tinc clar cap a on vaig, i tu?

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Isabeló

d'ATV al cielo!

Enviat per Isabeló el Dc, 19/09/2007 - 19:01

ATVs, no ATVs...
A mi m'encanta ser ATV!! Però em sembla que hi ha molts ATVs que "en són molt menys" que gent que no "ha nascut a Arenys", i no només per l'exercici del que seria la ciutadania arenyenca...
Ai, nois, no ho sé, però... Jo no crec que sigui una cosa d'Arenys. Jo crec que és una mica cosa dels catalans. A Barcelona, els barcelonins, són la cosa més tancada del món. Sempre se surt amb la mateixa gent, la mateixa colla, no intentis entrar a una colla d'amics de tota la vida que no podràs - sí, ja ho sé, fins que hi siguis, i aleshores el català esdevé amic per tota la vida...
Tot això ho dic perquè he de confessar que estic visquent una experiència d'allò més enriquidora: a Madrid, qualsevol s'hi sent a casa. Tothom és de fora, però tothom es pot fer seva la ciutat. Al bar de la cantonada ningú no et mira quan hi entres, o si et mira és per repassar-te l'escot! I ara que es veu que ja no tinc acento (!!!! jo no m'ho crec, però m'ho diuen, des de taxistes a jefes!). A Brussel·les, els estrangers ens fèiem entre nosaltres, tothom era obert i simpàtic, però entre els estrangers: res de barreja amb els belgues. A Barcelona, els de "fora" i els BTV (barcelonins de tota la vida, no?) van ben separats (a mi el cuento de Barcelona ciutat oberta i fashion ja no em cola!).
Vaja, que em sembla que, si alguna cosa hem d'aprendre dels madriles, seria na mica del "viu i deixa viure". "Todos somos Madrid", diuen ells, per animar la gent a votar pel logo de Madrid 2016...

Isabeló

Afegiria, Montse, que

Enviat per Isabeló el Dc, 19/09/2007 - 21:51

Montse, boníssim el teu post!!!