Una mala notícia i una bona proposta de participació ciutadana

Últimament no estic massa inspirat a l’hora d’escriure apunts al meu bloq. Suposo que deu ser per diversos motius, tots barrejats, com la meva feina professional o també la manca de notícies d’àmbit local que puguin donar lloc a fer alguna reflexió. Tot sembla bastant aturat, encara que hi haurà gent que em podrà dir tot el contrari.

De totes formes, aquest dijous passat, en motiu de la inauguració de les jornades gastronòmiques del Calamarenys, la Cristina i jo vam tenir la sort d’estar situats a la taula amb l’alcalde de Caldes d’Estrac i el seu regidor de promoció econòmica.

També hi estaven en Santi Herce (PP) i la seva dona, així com també amb el Patró Major de la Confraria de Pescadors d’Arenys, en Mauricio Pulido, també acompanyat amb la seva dona.

El sopar va ser molt distés i divertit, sobretot amb els comentaris ja coneguts de l’amic Herce. Tot a diferència d'algunes altres taules a on les cares llargues i depresives eren la tònica general.

Vaig aprofitar per tractar dos temes importants amb l’alcalde de Caldes, en Joaquim Arnó, el primer era el conèixer quin sistema de clavegueram tenien i si encara existeixen els sortidors de clavegueram que hi havien fa anys a poca distància de la platja. Em va comentar que actualment el seu clavegueram està recollit i enviat cap a la Llavaneres, just davant de la riera des de on també queden recollides les aigües brutes dels altres dos pobles; Llavaneres i St. Vicenç de Montalt.

En Mauricio em va confirmar que l’emissari marí des de on es vessen les aigües fecals, no tractades ni depurades, es situa aproximadament a 1,5 milles de la costa. Això certifica allò que he anat dient en alguns apunts del meu bloq que amb vents de component sud-oest (Garbí), és molt fàcil que tot arribi a les nostres platges.

L’alcalde em va dir que no tenen cap intenció de demanar una depuradora mancomunada, cosa que em va sobtar una mica. Des d’aquest apunt si que demanaria als ajuntaments veïns d’Arenys de Mar, de Canet i de Sant Pol que ho facin oficialment i conjuntament a l’ACA, almenys per tal que en prengui nota i de cara a quan toqui, ja sigui a l’any 2050 o bé el 2100, la construeixin.

Un altre tema del qual en varem parlar és que a Caldes, una vegada finalitzat cada ple municipal, el públic assistent té la oportunitat de fer preguntes a govern i a oposició sobre allò que consideri, sense cap necessitat d’entrar una instància prèviament.

Aquesta proposta em sembla del tot perfecte i penso que s’hauria d’aplicar a Arenys de Mar, evidentment marcant un temps determinat per no demorar massa les sessions i amb un ordre establert, però estaria força bé.

Comentat amb l’alcalde de Caldes, em va dir que això ja ho fan des de fa força temps i que a cada sessió tenen entre una trentena i una quarentena d’assistents.

Tenint present que a Arenys de Mar més que tripliquem el nombre d’habitants, seria molt més agradable i animat el tenir una sala de plens amb un centenar de persones. Això, sumat a que ara l’horari dels plens és a les set i no és trepitjat pel futbol, oli en un llum. Deixo la proposta a sobre de la taula per si algú la recull.

Afegeix un comentari nou