La Caserna de la Guàrdia Civil

Llegeixo al 9NOU que "ERC de Manlleu promou una mobilització ciutadana per recuperar la caserna" (aquí)

ERC de Manlleu aprofitarà el 12 d’octubre per reclamar a l’Estat el retorn de la finca que ocupava l’antiga caserna de la Guàrdia Civil del carrer de la Cavalleria. Des de l’any 2000, quan es va tancar la caserna, l’Ajuntament ha reclamat la titularitat de l’edifici però, per ara, els esforços no han servit per a res. L’Estat segueix mantenint que pel canvi de titularitat l’Ajuntament hauria de pagar 523.084 euros, quantitat que el consistori no accepta.

Els republicans de Manlleu diuen que “no s’ha de caure en la imposició espanyola” de pagar pel solar, segons el president de la secció local i regidor republicà, Josep Mas. El grup polític majoritari a l’Ajuntament entén que l’any 1972 va ser el mateix Ajuntament qui va cedir gratuïtament el terreny i que “no s’ha de pagar per una cosa que ja és nostra”. En el contracte de cessió fet llavors s’especificava que si després de 30 anys el solar no acollia la caserna retornaria altre cop al municipi. Municipis com Sabadell o Arenys de Mar han accedit a pagar la quantitat que els demanava l’Estat per recuperar la titularitat de la caserna. L’actual equip de govern republicà de Manlleu ha planificat fer en aquest solar pisos tutelats destinats a la gent gran i un centre de dia municipal.

Aquest dimecres el mateix Josep Mas, acompanyat del secretari d’Imatge i Comunicació d’ERC a Manlleu, Pere Callís, i del secretari d’Organització Comarcal, Lluís Argemí, van entregar una instància als comandaments de la Guàrdia Civil a Vic demanant el retorn de la caserna. La concentració d’aquest divendres es farà a les dotze del migdia davant l’antiga caserna de Manlleu. En l’acte es llegirà un manifest i s’hissarà una senyera estelada per acabar l’acte amb el cant d’Els segadors.

Arenys de Mar va comprar la seva caserna de la Guardia Civil a mitjans de l'any passat per 593.000 euros (aquí hi ha la notícia). Preu d'amic i tracte de favor, però com a Manlleu, els terrenys de la caserna havien estat municipals i s'havien cedit a l'Estat, en el nostre cas sense que s'hagi arribat a trobar el document de la cessió... no critico l'acció de la compra (oportunitat, responsabilitat... és igual) però us asseguro que que em sap molt greu que els diners municipals s'hagin hagut de destinar a aquesta compra. I crec que és una demostració més d'incomprensió del Govern de l'Estat respecte als governs locals.

Afegeix un comentari nou