La crisi de Ràdio Arenys

Era una noticia cantada; en Toni Sintas ha decidit plegar com a director de Ràdio Arenys.

Avui em veig amb la obligació de fer un apunt al meu blog en relació amb aquest tema ja que pel se sembla el poble en va plé i s’escolten moltes coses, algunes d’elles potser no massa exactes.

Aquest dilluns vaig saber-ho per boca del mateix Toni que ahir presentaria una instància a l’ajuntament comunicant la seva decisió de dimitir com a director de Ràdio Arenys.

Pel que sembla, des del govern municipal li van dir que no era una persona de consens. Desconec si a CiU i a PP se’ls ha consultat alguna cosa, però al VIA no se’ns ha consultat res de res.

Com a portaveu del VIA i com a persona que coneix a en Toni, penso que és una persona que no se la pot deixar sortir per la porta del darrera.

Si tenim unes instal·lacions de la Ràdio al Calisay que són envejades per moltes Ràdios d’altres pobles és gràcies a ell.

Si la Ràdio no s’ha deixat influenciar políticament és en part gràcies a en Toni i a tots els col·laboradors.

Ara en Toni marxa, que no és el mateix que dir que el fan fora, encara que pel que em va dir continuarà com a un col·laborador més.
Muntar el nou projecte sabent que no ets de consens no deu engrescar a ningú, i en Toni no ha estat la excepció. Penso que aquest és el principal motiu de la sortida d'en Toni, encara que ha de ser ell qui ho digui.

A qualsevol empresa, si no tens cura dels teus treballadors, aquests acaben marxant. No sé si darrera d’en Toni marxaran altres treballadors i col·laboradors, però el regidor de comunicació té un problema fins que no es defineixi el model de gestió de la futura Ràdio.

Espero que tot continuarà com fins ara a partir del moment en que en Toni marxi i es posi en marxa el nou sistema de funcionament de la Ràdio.

I confio en que això no servirà per carregar-se un mitjà de comunicació que a part de la seva història és la principal font informativa d’Arenys de Mar, molt més que la mateixa WEB municipal.

Només desitjar molta sort a en Toni en els seus nous projectes. Ara, trobar una persona llicenciada en Telecomunicacions i en Electrònica disposada a cobrar molt menys del que un perfil tècnic com el que té en Toni ho veig bastant complicat.

També li desitjo molta sort al regidor de Comunicació al qual em té a mi i al VIA a la seva disposició.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

Hola Lluís, sobre aquest

Enviat per Esperanceta el Dij, 18/10/2007 - 17:21

Hola Lluís, sobre aquest tema hi ha moltes coses a comentar. Precisament perquè no introdueixo el meu nom, només vull comentar dues qüestions de calaix i que crec que no tens en compte en el teu escrit:
1) Parles que l'Ajuntament no cuida els seus treballadors i que per això en Toni Sintas marxa de la Ràdio. Crec que també hauries de tenir en compte que fa uns anys van marxar vàries treballadores de la ràdio, si no m'equivoco, precisament perquè el seu 'jefe' -Toni Sintas- no les 'cuidava'.
2) Parles que serà difícil trobar a un llicenciat en Telecomunicacions que vulgui cobrar el que estava cobrant el director de Ràdio Arenys. Sincerament, no sé què cobrava (que suposo que no deu ser poc), però la figura de director/a d'una ràdio no l'ha d'ocupar, necessàriament, una persona amb aquests coneixements. De fet, crec que en la majoria dels casos l'ocupa un llicenciat/da en Periodisme.