FUM vs FIA

Dissabte vaig anar al FUM. Tenia ganes de veure en Guillamino perquè encara no l'he vist mai en directe i és un dels músics que van fer possible el projecte Música Lliure. En Guillamino va venir a Arenys amb la seva RecTable, un nou instrument musical desenvolupat pel Grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF.

Quan vaig arribar al Calisay ja cantava en Miqui Puig amb Acustic MiNiM. A la Sala Arnau, no erem més de 50 persones. Es veia buit, fins i tot a en Miqui Puig li va costar, però són anys d'escenari i s'ho va fer venir bé per aconseguir l'ambient de proximitat i calidesa que busca la seva selecció de temes. Quan va caldre va deixar de banda fins i tot l'equip de so. Estava en família.

A mitjanit, el FUM es va traslladar a la sala polivalent. Potser un centenar de persones, el nombre just perque no sembles buida. Hi havia gent de fora i molt poca gent de casa. Els Reig Bord hi eren en ple però hi faltava gent que segur que és oberta a propostes com les que fa el FUM. Que ha tornat a fallar? La difusió? Més didàctica? El programa?

Ahir hi donàvem voltes sobre el futir del FUM. Fa una estona a la llista d'arenyautes en Xavi Bosch, sempre clarivident, i amb molta experiència en aquest àmbit apunta un seguit de temes:

Un bon festival desaprofitat i sense dret a ser noticiable als mitjans locals, que miren decididament cap al actes de l'Ateneu.

El FUM, proposta musical que realment posa Arenys en el mapa de la avantguarda musical catalana, segurament li va gros al poble que l'acull indiferent. També val a dir que falten mes edicions i una aposta decidida per la seva difusió. Sembla el que passava a les primeres edicions de la fira de Tàrrega (ep, salvant les distancies, eh?)

El format es molt bo, potser les ganes de dir massa coses comprimeix en exces la programació.

Un poble adormit no es desperta d'un dia per l'altre i potser no ho farà mai (cosa que a molts ja els està bé) Els organitzadors, per tant, s'haurien de preocupar menys de la resposta local i seguir de forma decidida en l'afany de presentar nous formats musicals, cosa gens fàcil.

Mirem tots aquests esforços en positiu. l’avantguarda artística mai ha sigut rendible. Sinó també tenen el recurs de canviar de localització, però posats a demanar, desitjo que es quedin i que es facin mes edicions

Felicitats Ciberians!!

I mentre em sorprenc o em pregunto perquè el FUM no té el seguiment que penso que podria tenir us asseguro que estic realment sorprès de l'expectació i l'eufòria que ha creat l'última carrera del campionat de F1. Coets i petards al moment d'acabar i fins i tot una moto amunt i avall de la Riera amb una bandera de Ferrari. I converses de tota mena, trencant qualsevol barrera intergeneracional (estava tant sorprès que no m'he pogut estar de gravar-la).
3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Jekill and Hyde

Estic pensant a emigrar a

Enviat per Jekill and Hyde el Dll, 22/10/2007 - 15:38

Estic pensant a emigrar a altres latituts, on l'imaginacio estigui desperte a noves experiencies.
Que estigui oberta a la provocacio perque aixis, pugui transformar-me i disfrutar.
Per proximitat jo, Hyde, estava a favor dels Mac Laren, i per fastiguejar al Jimenez Los Santos.
Com a Jekill, os haig de dir, que no me habia enterat de que es fes res.

brian the clown

Què ha fallat al

Enviat per brian the clown el Dm, 23/10/2007 - 23:15

Què ha fallat al FUM,

Oriol, no ho sé però la veritat es que l´any passat els ciberians van vendre fum (si, gas que s´espandeix i no en queda res). Uns concets pensats pels àmics de BCN . Una conferència (que portava a equivocs) d´Antonia Font un mini concert desl Sant Roque.
La poca gent d´Arenys a qui li interessa el tema n´ha passat per la pedanteria de l´any anterior. Reconec que costarà molt que algún personatge com Mastretta torni pel aquest racó de món.
Aquest any, poca difussió un cartell molt selectiu i un espai (principal) no molt adequat.

Trobo a faltar el caliu del Gamatzem (putus permissos) i alguna proximitat en el cartell, es que sóm gent de poble i als de BCN ens els mirem de reull.

Jo vaig aprofitar per anar a veure en Pau a "Que net", afònic, sense veu però el Pau.

Aufe

GAMATZEM

Enviat per Aufe el Dc, 24/10/2007 - 13:21

En Brian l'encerta. I ha tret el tema del Gamatzem, realment aquest espai és fantàstic i és una llàstima que -pel motiu que sigui- estigui desaprofitat. Es troba molt a faltar.

Salut!