Demanem el retorn dels papers de Salamanca; t’hi apuntes?

L’altre dia em va arribar a mans una postal adreçada al Ministre de Cultura, senyor César Antonio Molina.

Aquesta postal incorpora la fotografia que acompanya aquest apunt del meu bloc el qual és una mostra dels més de dos milions de documents requisats pel franquisme a Catalunya en un acte de repressió política i de genocidi cultural contra els drets del poble català que caracteritzaren la llarga dictadura.

A la mateixa s’exigeix l’immediat retorn d’aquests documents que des de l’octubre de l’any passat han estat identificats i el seu lliurament al Govern de la Generalitat de Catalunya, per tal que pugui tornar-los urgentment als seus legítims propietaris. S’afegeix que no volem que cap més ciutadà afectar pels espolis hagi de morir –com Carles Fontserè el gener passat- sense veure retornats uns béns que esperen des del restabliment del Govern de Catalunya el 1.977.

I jo em pregunto: Per què el PSC no dóna ple suport a aquesta demanda popular? Per què permet que no siguin retornats els documents restants? Per què els seus socis del Govern de Catalunya (ERC i ICV) es mantenen pràcticament muts i sense fer res de res? Suposo per què no deu ser un tema important per a ells i també per què això podria suposar una nova crisi en el si del govern tripartit català.

Convido a tothom que ho desitgi a enviar aquest comunicat al Ministre i d’aquesta manera aportar el seu personal gra de sorra per tal d’aconseguir que se’ns retorni allò que se’ns va robar, donant ple suport a la Comissió de la Dignitat.

Cal aixafar el feixisme, tal i com queda palès en aquest cartell de Pere Català Pich. Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Fotografia ANC.

Afegeix un comentari nou