Un ple municipal d'hora escassa

Aquest mes s’ha celebrat un ple ordinari municipal força curt tant en temps com en contingut.

No així, per això no podem considerar-lo del tot innecessari.

El primer punt de l’odre del dia van ser l’aprovació de les actes del ple ordinari del mes d’octubre i del ple extraordinari celebrat a primers d’aquest mes per aprovar les ordenances fiscals.

Tots els grups municipals hi van votar a favor.

Val a dir que per part de CiU no hi va assistir un dels seus regidors i un altre no es va poder incorporar fins al torn de precs i preguntes.

Els punts números 2, 3, 4 i 5 eren modificacions de crèdit sobre el pressupost municipal, a la qual s’ajustava el pressupost per tal que no quedin factures pendents. Sobre l’OAL Ràdio Arenys, pel lloguer de pantalles d’ordinador no pressupostades o una sanció satisfeta a la Generalitat de Catalunya. Una altra modificació de crèdit de l’OAM d’Esports pel lloguer d’equips de so per a activitats esportives, reparacions als edificis esportius o la contractació de l’assistència tècnica a l’Organisme Autònom. I finalment, l’OAL Residència Geriàtrica també requeria d’una modificació de crèdit per manca de diners en la realització d’unes obres a la seva cuina. Aquí, el PP i nosaltres ens vàrem abstenir i CiU va votar en contra en les modificacions de crèdit relatives als patronats atès que considera que mentre no es prengui cap decisió o bé no es faci res en substitució dels patronats aquests haurien d’estar constituïts, cosa que hi coincideixo plenament però no li trobo massa relació amb el fet de votar-hi en contra, per això ens vàrem abstenir.

Per la nostra part ens vàrem abstenir atès que no havíem pogut intervenir ni participar en la presa de decisions sobre aquestes modificacions de crèdit.

Els punts números 5 i 6 van ser l’aprovació del compte de la gestió recaptatòria de l’exercici 2006i el compte recaptatori de multes de circulació, també de l’exercici 2006. En aquest punt tots vàrem votar a favor de la proposta.

Finalment, com a vuitè punt de l’ordre del dia es va portar per a la seva aprovació el nomenament del defensor del ciutadà en la personal del senyor Manel Pou.

L’alcalde va llegir un escrit en nom de tots els grups municipals i va remarcar que aquesta figura no cobrarà ni un euro per a desenvolupar la seva tasca tot i que l’ajuntament posarà els mitjans necessaris per tal que aquest pugui fer correctament la seva feina. Penso que aquest tema és un tema important que es mereix algun comentari a part i espero fer-ho en els propers dies. Tothom hi va estar a favor.

En el torn de mocions, es van aprovar dues mocions; la primera referent a la lluita per l’erradicació de la violència sexista i una altra sobre demanar a la Generalitat de Catalunya que doni compliment a la proposició no de llei sobre la compatibilització de la presència de turistes en les embarcacions pesqueres durant les seves jornades de treball, aprovada en la comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de data a 25 de novembre de 2004. Les dues van se aprovades per unanimitat.

En el torn de precs, el VIA va formula un prec en el qual demanàvem que l’Agenda d’Activitats es reparteix mensualment amb el butlletí municipal A Tocar Ratlla s’entregui a totes les cases abans del dia 1 de cada mes, per tal de no perdre informació o bé rebre informació d’actes passat el dia en qüestio. El regidor de comunicació ens va respondre que ho intentaran fer d’acord amb la nostra petició.

Posteriorment vàrem formular set preguntes; a la primer vàrem pregunta per què les pel·lícules que es van projectar en el Cinema a la Fresca no van ser projectades en català, d’acord amb una moció aprovada el mes de novembre de 2005 per ERC i a petició de les JERC. El regidor d’educació no va saber respondre i ho va fer d’una manera poc cordial i empipat. Tant de bo això serveixi per no oblidar allò que s’aprova, encara que sigui en altres legislatures i per part d’altres responsables polítics.

A la segona pregunta li vàrem recordar al govern que feia ja més de dos mesos que ells mateixos van comunicar a la ciutadania que a dia d’avui ja podríem veure correctament la Televisió Digital Terrestre i no és així. El regidor de comunicació ens va respondre que tinguem una mica de paciència i que trigarà una mica més del previst. Esperem que no sigui massa temps.

També vàrem preguntar sobre la situació actual de l’expedient sobre la retirada de l’antena de telefonia mòbil de Telefónica. L’alcalde mateix ens va dir que tot i que hi ha un expedient ha de seguir funcionant per tal de no carregar-nos la cobertura de telèfon a la vila.

En la pregunta relacionada al per què no s’havia convocat encara cap reunió sobre el seguiment de les obres de canalitzacio del Bareu, l’alcade va dir que tal i com ens havia comentat a la Junta de Portaveus han decidit aturar les obres per tal de refer el projecte. Tot de comú acord entre ajuntament, constructora i direcció de les obres. Seria interessant veure i conèixer els motius exactes de la aturada i de la necessitat de refer el projecte, un projecte que tenia informe favorable de l’ACA i de l’ajuntament a través dels seus serveis tècnics i dels grups municipals. L’explicació de l’alcade no va ser massa clara però s’entén, ja que ell no és tècnic. De totes formes caldria que s’informés molt més i molt millor a tothom.

La cinquena pregunta va ser quan té previst el govern presentar el seu pla de mandat. Se’ns va dir que la setmana vinent.
Jo confio en que l’espera de gairebé sis mesos per a conèixer-lo haurà valgut la pena, perquè sinó no entenc res de res.

La sisena pregunta no s’hauríem d’haver formulat. Aquesta era sobre quan tenia previst el regidor de Territori convocar per primera vegada la Junta de Patrimoni Arquitectònic. Aquí personalment vaig patinar, ja que la primera reunió es va celebrar a primers d’aquest mateix mes i per un problema de comunicació amb el nostre representant en el PEPPA no vaig tenir coneixement d’aquesta reunió. De totes formes confio en que aquesta Junta servirà no només per aprovar o validar projectes d’obres i també es treballarà amb temes importants com el Pla Especial de Nucli Antic o l’actualització del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic.

A la setena pregunta volíem saber si el govern municipal havia fet alguna gestió sobre la cobertura de la riera entre els carrers de Sta. Clara i d’Arxiprest Rigau atès que aquest punt era conincident en els programes electorals del VIA i d’ERC. Lamento la resposta del regidor de territori el qual ens va contestar que no responia com a ERC i sí com a govern, per la qual cosa no ens va garantir que aquest acord entre ERC i la ciutadania finalment pugui tirar-se endavant degut al pacte tripartit. Tant de bo ens equivoquem i això acabi sent prioritari.

I amb això, cap allà les nou del vespre vaig marxa cap a casa.

4 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Cinema a la Fresca

Enviat per @oriolferran el Dll, 26/11/2007 - 11:41

Lluís,
respecte a la pregunta del 'Cinema a la Fresca' et voldria aclarir que no et va respondre el regidor d'Educació, sinó el de Joventut. I que l'afirmació de que 'no va saber respondre' i que "va fer-ho poc cordial i empipat' és molt personal.

Per ser exactes la pregunta textual era: ”Per què les pel·lícules que van ser projectades en el Cinema a la Fresca no van ser projectades totes en català?”... a la pregunta, no s'hi deia res de cap moció (aquesta era la rèplica de lluïment que tenies preparada).

I la resposta va ser prou concreta que "estava condicionada a la disponibilitat de la banda sonora (doblatge) i que amb prioritat es va utilitzar el català sempre que va estar disponible". Un cop assabentat de la moció que el Ple havia aprovat en aquest sentit... només agraïr-te l'acurat seguiment de l'acció de govern.

A disposar.

Oriol

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

Esperanceta

Parles de que l'agenda

Enviat per Esperanceta el Dll, 26/11/2007 - 23:43

Parles de que l'agenda arribi a totes les cases....t'has preguntat si arriba a TOTES les cases? (els qui vivim a les urbanitzacions també sóm ciutadans d'Arenys). Si més no, paguem els mateixos o més impostos.

Lluís Blanchar

Arriba a Totes les Cases?

Enviat per Lluís Blanchar el Dm, 27/11/2007 - 14:26

Benvolgut Esperanceta

Aquest apunt podria servir per què el regidor de comunicació et pugui respondre.

En cas contrari demanarem en el proper ple del mes de desembre que també es tingui en compte el bon repartiment per tot el terme municipal.

Molte gràcies.

Lluís Blanchar

Esperanceta

Tens raó, això no t'ho hem

Enviat per Esperanceta el Dij, 29/11/2007 - 18:34

Tens raó, això no t'ho hem de dir a tu, però és que..... és un tema retòric, paguem, paguem, i de serveis ni un.

Gràcies de tota manera.