1D: Decideixo decidir

L'1D es prou significatiu per mi. Un any rera l'altre, de manera inflexible i puntual, l'1D sumo anys al meu compte personal. També n'estic orgullós de l'1D per haver estat escollida la data internacional per la Lluita contra la SIDA, una malaltia que ha marcat el canvi de mil·lenni i que a tots ens ha marcat, sobretot als qui l'hem vist néixer i créixer des dels anys 80.

Aquest 1D de 2007 ha de deixar marca al calendari del segle per ser la data que identifiqui clarament que Catalunya reclama el dret a l'autodeterminació, i que ho fem, no a partir de la reivindicació d'un dret, que per alguns pot resultar massa abstracte, sinó a partir de fets i necessitats que es afecten la vida quotidiana.

Volem decidir sobre com anem a treballar i com redistribuïm la riquesa que, entre tots i totes, generem. Volem decidir sobre com organitzar la nostra vida com a comunitat, com a país, com a Nació.

I volem fer-ho com un país modern que aposta per l'eficiència en la gestió i els models sostenibles. Per això aquest 1D, pel Dret a Decidir, apostem pel transport públic i reclamen el traspàs dels serveis de la rodalia a la Generalitat. I exigim que l'Estat faci públiques les dades del balanç fiscal i que la Generalitat recapti i gestioni els nostres impostos.

Avui en faig 42 i espero que abans del 50 hagi tingut l'opció de poder votar qui és el model d'Estat que vull. En Pere, em diu que "vosaltres els d'ICV, només reclameu l'autoderminació dels sahrauís i la resta de pobles del món". Ho fa per provocar-me, mentre em fot un cop a l'esquena que em deixa baldat, però li agraeixo que ho faci. Aquesta tarda, junts, reclamem el Dret a Decidir.

PS1: Primer, rodalies!. Feu una ullada a aquest vídeo. Volem decidir! (n'estam farts de 'sonsonetes monocordes'!)

PS2: La fotografia és del concert que la banda de l'escola de Música d'Arenys de Mar va fer per Sant Zenon d'enguany. Era la seva presentació en un acte al carrer i va ser una agradable sorpresa.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Calopa

Felicitats!

Enviat per Calopa el Dll, 03/12/2007 - 08:21

Ep, per moltes sumes més i un feliç 40+2!!

Montse