Apedaçada!

Mentre el pedaç i el meu organisme van intimant a mi em pertoca no fer gaire cosa i ser una espectadora més de l'espectacle. Sóc la que s'ho mira i prega que aquesta nova unió conjugui tots els verbs i convisqui amb molt bon rotllo.

Ja que el destí m'ha regalat unes 'vacances' m'ho agafo bé per posar al dia la muntanya de llibres, pendents per llegir, que tinc a la tauleta de nit.

Començo per: Bogeries de Brooklyn (foto) de Paul Auster.
Senzillament m'ha agradat molt. En aquesta nova novel·la Auster explica històries que s'entrecreuen, personatges amb molt poca fortuna que veuen com les seves vides van canviant per capricis de l'atzar. Una narració molt correcte que permet una lectura fàcil i lleugera. En resum, un llibre per gaudir de la lectura i els bons/es escriptors/es.

Bogeries de Brooklyn, Paul Auster. El Balancí, Edicions 62.

Acabo per: Humor de combat de Josep Pernau.

Pernau analitza el paper dels humoristes i ens mostra, amb alguns exemples, les 'armes' que té la societat per fer front a situacions que no fan riure. El periodista situa cada acudit en el seu moment històric i en les circumstàncies pròpies de cada país. Així ens trobem amb acudits sobre Castro, Pinochet, Hitler o Franco.
Uns petits exemples:
*Detenen un estudiant que ha escridassat i insultat en ple carrer l'estalinista hongarés Rákosi: "Rákosi és un embècil!".
El jutge dicta sentència: un mes de presó per atemptar contra l'honor del camarada Rákosi i vint anys de treballs forçats per divulgar un secret d'estat.

*Definició de camps d'extermini: recintes en què s'entra per la porta i se surt per la xemeneia

*Fidel Castro acaba de morir. Raúl, inspirat, acomiada el dol.
- Lo que enterramos hoy aquí es una semilla.
Se sent una veu: Hijoputa el que la riegue!!!

Bé, la resta es pot descobrir a: Humor de combat, com respirar sota les dictadures, Josep Pernau. Edicions La Campana.

Afegeix un comentari nou