Ni fan, ni deixen fer.

Aquesta és la conclusió que he arribar després de fer una valoració sobre l’acció de govern del tripartit local format pel PSC, ERC i ICV.

No em sembla políticament correcte que durant mesos i mesos aquests tripartit digui en veu alta que vol promoure la participació i el diàleg quan d’entrada no es compta amb els partits de l’oposició. Oposició que algunes de les seves persones que l’integren tenen força experiència municipal i de gestió, cosa que actualment queda clar que en manca força d’aquesta capacitat en el sí del govern local.

El Tripartit no ens convida a participar ni a treballar conjuntament. Nosaltres si que ho volem fer, i per tant, proposem millores i actuacions amb el resultat que queden aturades o boicotejades pels que governen sense cap sentit.

Primer exemple: Sobre l’ordenança del mosquit tigreaprovada inicialment en un ple anterior, proposem a través d’unes al•legacions que el document, sense que es modifiqui el fons del document però si en la forma, no deixi cap dubte sobre la llibertat d’expressió i els drets de la ciutadania. I no només ens desestimen la possibilitat d’entrar les al•legacions pel fet que ja varem poder dir la nostra en el ple municipal (si s’haguessin entrat a títol personal i no en nom del VIA s’haurien acceptat) sinó que ni tant sols tenen intenció d’anul•lar l’acord de ple i tornar a portar el document amb les correccions o esmenes pactades amb un consens més ampli. Cap voluntat de consens i aprovació amplia.

Segon exemple: Pensem que cal que el ciutadà sigui respòs amb més fluïdesa i rapidesa quan presenta alguna instància a l’ajuntament. No pot ser que l’ajuntament trigui tant en respondre i en moltes ocasions ni respon. Proposem a través d’una moció que en el Reglament Orgànic Municipal (ROM) s’incorpori una clàusula per tal que això sigui possible. El govern local, penjant-se en un informe del Secretario Municipal en el qual diu que la llei no ho exigeix, desestima la proposta i pel que es veu no té voluntat de millorar aquesta situació. Cap voluntat de millora. Nosaltres no volem posar pals a les rodes, però sí volem millorar les coses.

Tercer exemple: Pensem que les actes dels plens municipals haurien d’estar escrites literalment amb tot el seu contingut. El Secretario Municipal diu en el seu informe que no se li pot obligar a fer-ho. Nosaltres comentem que no seria el Secretario qui transcrivís literalment el seu contingut, sinó que hauria de ser el govern local qui hauria de trobar mitjans tècnics per a poder fer-ho. Finalment, cap voluntat de millora al•legant que és massa complicat. Cap voluntant tampoc de fer-ho per part de CiU. El govern potser podria adjuntar a l’acta redactada pel Secretario un CD de la gravació de Ràdio Arenys. Solució insuficient per a nosaltres.

Quart exemple: El súmmum del súmmum. Pensem que el ciutadà hauria de tenir un major recolzament a l’hora de presentar alguna queixa o denúncia davant dels Mossos d’Esquadra sobre la presumpta estafa del butà. Presentem uns formularis de denúncia per tal de facilitar la feina als ciutadans perjudicats i el govern els retira dient-nos per escrit que pretenem confondre a la població. Crec que qui confon a la ciutadania mentint és el mateix govern tripartit quan diu que per a poder presentar una denúncia als mossos t’hi has de presentar per prestar declaració, totalment fals i comprovat per l’equip del programa El Dominical, de Ràdio Arenys. Potser ho van fer perquè la idea no va ser seva? És la única resposta que se’m acut. Prepotència.

Senyors tripartits, no van gens bé. Pensin que d’aquí a tres anys i mig s’acabarà tot per a vostès si no canvien el xip amb la ciutadania amb l’oposició.

Bon Nadal a tothom!!

Afegeix un comentari nou