Un curiós incident

És així com defineixo el fet d'haver llegit 'El curiós incident del gos a mitjanit', escrit per Mark Haddon i publicat per la Magrana.

Però ha estat un plaer, tot i ser categoria juvenil, crec que feia temps que no aprenia tantes coses amb un llibre a les mans.
El protagonista és un noi de 15 anys que pateix una forma lleu d'autisme. Mai no ha anat sol més enllà de la botiga de la cantonada, però quan descobreix que algú ha matat el gos d'una veïna decideix iniciar una investigació. I amb quins resultats!

A partir d'aquí l'autor et fa entrar dins el cervell, manera de ser i visió d'un adolescent autista. Pàgines amb fragments brillants i amb accions que et sorprenen. Tot plegat una lliçó i oportunitat per acostar-te a persones amb aquest transtorn (demano disculpes, no sé quina seria la paraula adient).

Agraeixo a la G que, un cop més, m'hagi fet llegir un bon llibre.

El tastet:
La gent, per exemple, et diu sovint:" calla", però no diu quanta estona has d'estar callar. O bé veus un senyal que posa:" no trepitgeu la gespa", però el que realment vol dir és "no trepitgeu la gespa que hi ha al voltant d'aquest senyal", o bé "no trepitgeu la gespa d'aquest parc", perquè al món hi ha un munt de gespa que es pot trepitjat.

Com sempre ha cercat...i he trobat:

- AFATD (Associació de Familiars de Malalts amb Trastorns dels Desenvolupament) amb seu a Manresa: http://es.geocities.com/a_afatd/index.html

- Autisme La Garriga: http://www.autisme.com/index.html

- Associació de Pares de Nins Autistes de Balears - Gaspar Hauser a Palma de Mallorca http://portalsalut.caib.es/psalutfront/info?id=33618

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

raquel

Jo vaig llegir aquest llibre

Enviat per raquel el Dm, 29/01/2008 - 03:10

Jo vaig llegir aquest llibre fa un temps, i és molt recomanable. A mi em va encantar.