El futur de Ràdio Arenys, una incògnita.

No tinc massa clar en aquests moments quin futur se li presenta a Ràdio Arenys.

Després de l’extinció dels Organismes Autònoms Locals (OAL) per part del govern municipal tripartit, sense posar una alternativa de gestió i de funcionament de manera immediata a cadascun d’ells i sense concretar exactament quan es posaran en funcionament aquests diferents òrgans de funcionament, em fa pensar que cal ser molt optimista a l’hora de considerar que tot va molt bé i que tot està controlat.

La gent del Veïns Independents d’Arenys de Mar, hem presentat al•legacions a aquesta decisió, però de ben segur que no seran ateses pel govern municipal ni revisades pel Secretari municipal, ja que si fora així haurien de reconèixer que l’han pifiada de totes totes.

Amb els OAL el govern municipal tenia un contrapoder que permetia molta pluralitat de decisió i de gestió ja que els que decidien les coses no eren únicament els representants polítics, sinó també ciutadans, col•laboradors i treballadors, també a Ràdio Arenys.

Ara, mentrestant no es creï una EPE o Empresa Pública, tot ha passat a mans de l’alcaldia o del regidor delegat, i per molt que ens vulguin vendre que els òrgans de decisió seran els mateixos fins que no es creï aquesta EPE, jurídicament els que tenen la paella pel mànec són ells mateixos, eliminant aquest contrapoder regulat.

Això trenca totalment amb les intencions del govern tripartit (PSC, ERC i ICV) de fomentar la participació ciutadana. Una participació de pa sucat amb oli que ja ningú se la creu, sobretot quan s’està fent un procés participatiu per a que els ciutadans decidim a què hem de destinar només el 0,6% de la totalitat del pressupost i amb una participació a la primera sessió de només 30 persones. Els números parlen per sí mateixos.

No sé si tot això se’ls ha escapat de les mans i no s’han atrevit a rectificar, o bé ja són conscients del que fan. Si és així em fa pensar en altres èpoques que no cal recordar.

Em sembla una manera de fer totalment autoritària i dictatorial, a la qual, veient el perfil professional del nou director de Ràdio Arenys em venen molts dubtes sobre el model del ràdio que el govern local vol aconseguir. No tinc res en contra respecte al nou director escollit a dit sense que es demanés opinió al fins ara Consell General de la Ràdio, però tal i com ja li he manifestat clarament a ell, si no tens experiència en fer Ràdio això presenta molts dubtes i molts perills, i no podem apostar a cavall guanyador.

Tot això ha provocat que el passat dijous 24 de gener es constituís una nova entitat arenyenca per a defensar els models de gestió i models participatius davant d’una situació que frega els cànons democràtics; l’Associació Amics de Ràdio Arenys.

Una associació que no està en contra de tenir una Ràdio Arenys gestionada mitjançant una empresa pública, però que sí està totalment en desacord en com s’han fet les coses fins ara envers la Ràdio i que veuen que aquesta pot ser dirigida per un director que es deixi moure els fils des de dalt i que quan calgui sigui trucat a consultes per a que estiri les orelles a aquells treballadors o col•laboradors que no parlen bé d’ells. Tot sense comptar amb la participació pública.

Per tot això, sembla que els propers mesos seran moguts per culpa d’un error garrafal d’un govern tripartit sense rumb, que un cop més ha ficat la pota.

(Article publicat a l’Ametlla d’Arenys del mes de Febrer)
PD: Efectivament, les al•legacions no han estat ni tant sols llegides, tal i com comento en l’apunt sobre el ple d’aquest mes de gener.

Afegeix un comentari nou