La Generalitat qüestiona el nou pla d’urbanisme

Aquesta és la noticia que ha sortit a la revista l’Agenda d’aquest mes de febrer a la seva plana número 12.

Segons fonts consultades per la revista local, la Generalitat no veu clar que l’Ajuntament d’Arenys de Mar vulgui construir i créixer urbanísticament a zones de molts desnivells, pendents pronunciades i d’orografia difícil.

Veïns Independents d’Arenys, amb data a 9 de març de 2007 va presentant un seguit de 27 al•legacions remarcant el nostre profund desacord amb aquest Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, i en 3 d’aquestes 27 al•legacions denunciàvem la construcció o actuació a zones amb molt desnivell, desnivell que superava el màxim permès segons la Llei d’Urbanisme; el 20%.

Parlàvem del sector Rial Llarg, antic NP-4 i NP-5 en la seva connexió amb els sectors de Les Vil•les, de la Torre dels Encantats i de El Cònsol. Un sector que convindria desenvolupar però de diferent manera a la que es va dissenyar per part d’un Arquitecte o càrrec de confiança de l’alcalde que semblava que actuava més per altres interessos que no pas pels de la ciutadania.

No podem eximir de responsabilitat als dirigents polítics que van dissenyar aquest pla general i els que s’hi van afegir a l’hora d’aprovar un Pla que ara comença a ensenyar les seves mancances, i espera’t. Estic parlant de CiU, PP, PSC i ERC.

És interessant veure de quina manera reaccionarà ICV amb tot això donat que ells s’hi van abstenir tot i haver sectors interns que tenien molt clar que el vot hauria d’haver estat en contra. Ara ICV està al govern i ja veurem què farà a l’hora de votar provisionalment un pla que pel que s’està veient trigarà a portar-se terme pel mal fer d’uns.

Un altre sector en el qual nosaltres vam denunciar que s’hi preveia construir a zones amb pendents superiors al 20%, amb la qual cosa es trinxava la orografia actual és en el macrosector de Can Salines – Bareu – Tronqueda – Canalies; sector pel qual vaig haver de prendre la decisió de marxar del meu partit i abandonar el govern, passant a ser regidor no adscrit.

Doncs bé, aquest sector de 29,41 Hectàrees, amb previsió de construcció en dos sexennis de 986 habitatges (més del doble dels que es construiran a la zona de El Balcó del Maresme, o Bareu Paraiso) i amb un total de 88.216 m2 construïts, ara pot tenir les seves reticències per part de la Generalitat de Catalunya. Doncs ho celebro. No per evitar que s’aprovi un nou Pla General necessari d’actualitzar, sinó per evitar que s’aprovi un Pla General nefast, totalment especulatiu i mogut més per interessos personals en alguns casos i no pas pels interessos col•lectius.

Per cert, encara no escolto veus de dintre de Convergència i Unió demanant responsabilitats després d’això i sumant el fracàs electoral que va tenir a les passades eleccions municipals, aconseguint el resultat més baix en percemptatge de vots de tota la seva història democràtica.

Penso que si tot això que estic explicant i la Generalitat no accepta aquest Pla General, la militància de CiU s’ho hauria de començar a plantejar. Però bé, tampoc és un tema que em tregui el son. Ells mateixos. Hi ha una dita que diu; renovar-se, o morir. I en aquests moments sembla que ja estan a la UVI.

I finalment hi ha un petit sector que ja és de jutjat de guàrdia. Estic parlant del sector PAU32, Jaume Balmes. Un sector de 2,69 Hectàrees en el qual es preveuen construir 66 habitatges. Un sector que actualment pot tenir una pendent que dobla el 20% permès. Aquest es troba entre l’inici de la pujada de Jaume Balmes, el carrer de Pompleu Fabra per sobre de les cases que hi ha i la finca de La Presentació. Qui hi vagi a veure-ho podrà adonar-se que allà potser millor construir una pista d’esquí que no pas habitatges. Això no s’entén, però espero que sigui un dels sectors en els quals la Generalitat s’hi hagi fixat.

I de ben segur que hi ha altres zones que potser nosaltres ens deixem, sense cap ajut tècnic ni jurídic expert urbanista.

A vegades més val esperar a que arribi el moment, perquè el temps acaba posant a tothom al seu lloc.

I ara les coses es comencen a re situar.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Toni Tomas

Amb plan trabucaire, i sensa probes....

Enviat per Toni Tomas el Ds, 02/02/2008 - 18:17

Mai habia entes quand les negociacions a IC i el Via i quin era el teu paper. Per alguns de IC, tu eras una verge al mig de uns convergents insaciaples. Que habias plantat cara a CIU.
Un cop deixat de banda la postura dels "no adscrit", vas flirtejar amb uns quants veins independents, (que no volia dir desconeguts). Vas estar present i vas formar part molt important de la operacio, fusio, cooperacio o com li vulguis dir, entra IC i VIA.
Var ser determinat la teva actuacio, perque finalment, i (afortunadament per tots) no es fes res entre IC i el VIA.

Desde les hores i fins ara, no amb cuadraba la teva actuacio. Pero la teva immaculada presencia, repartint bofetades, a dreta i a esquerra. Bofetades molt ben donades, fin l'ollet per guanyar complicitats. (Com per exempla posicionansa ja, al costat dels Amics de Radio Arenys.)
Bueno LLuis, sensa cap prova, deixan-me portar solament per la meva intuicio i la de la part femenina de les dues que tinc, que faig un pronostic. Tu serás per las properas eleccions Municipals, el candidat de CIU. Si no es aixis, no pasa res, la meva intuicio ha fallat.