El núvol d'en Xavi Vilanova

Un cop més descobreixo autors arenyencs. Ho faig amb en Xavi Vilanova i el seu primer llibre, editat per la també primarenca, Frama Edicions. És 'El núvol negre d'Occident'.

Un recull de vint-i-dos relats, curts, que desprenen idealisme i romanticisme per totes les puntuacions lingüístiques. Qui sap si l'autor ens vol convidar a reflexionar, tot compartint els seus pensaments, o vol recuperar els petits plaers oblidats per un munt de raons i deixar-ho tot escrit.

És una lectura ràpida i lleugera i, el que et permet un relat breu, aturar-te a cada capítol per saber si combregues amb aquella teoria o no. Alguns relats són més encertats que d'altres, però en general, personalment, m'ha fet passar una bona estona.

Com sempre us deixo la mostra:
Rebo estímuls naturals per tots els sentits. La textura del camí humit i esponjós es percep sota els meus peus engarjolats. És un bosc de pi roig impregnat d'aromes de farigola i romaní. Em sento lleuger, i no és per la poca roba. Camino més ràpid. L'aire és tan pur que l'avidesa per respirar-lo em fa mal als pulmons.

Afegeix un comentari nou