Santa innocència!

Al Vaticà tenen poca feina o volen modernitzar-se.

Jo diria que és la primera opció, perquè inventar-se una llista de pecats del segle XXI (segons ells) no és modernització. És perdre el temps i continuar amb tocs rancis.

És clar que com sempre jo hi veig la cosa positiva.

Segons l'anterior llistat de pecats capital (7) jo era una pecadora professional. Ara peco poc o gens, fet que també m'emprenya.

Però el que em molesta és que la manipulació genètica i l'anticoncepció siguin considerats pecats i, a sobre, capitals! Diuen que són 'pecats de la globalització'. No, no ho han entès bé. Això no és pecat, això és aprofitar els recursos i el fet d'arribar al segle XXI amb tanta elegància.

Sí que comença a ser un pecat no legalitzar algunes drogues, no renovar la llei de l'avortament, no posar en pràctica els molts projectes de conservació de l'entorn natural i el medi ambient. Sí que és pecat (i molt gros) dir que l'acumulació de riqueses és pecat, quan tu ets l'organisme (Vaticà) que en fa una acumulació desmesurada.

Amén

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

La nova llista de pecats

Enviat per Esperanceta el Dc, 12/03/2008 - 17:25

Hola,
he fet una mica de cerca i no he trobat la llista.
Jo també vull saber si sóc prou pecadora o m'haig d'esforçar més.

Tens la llista?

Joana, la pecadora

waropa

+ pecats i pecadors!

Enviat per waropa el Dij, 13/03/2008 - 08:51

Bon dia Joana,

No, encara no tinc el llistat de pecats, però tinc enllaços que et poden fer servei per trobar-ho:
- L'Osservatore Romano, diari oficial del Vaticà
http://www.vatican.va/news_services/or/or_quo

- La notícia del diari Avui
http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/24413/vatica/amplia/la/llista/pe...

- Pecats no declarats, ni reconeguts
http://www.tv3.cat/pecatscapitals

Vagi bé i bona recerca!

Benet

L'Església proposa...

Enviat per Benet el Dv, 14/03/2008 - 17:47

L'Església proposa la bona noticia del Regne de Déu a tot-hom qui el vulgui acceptar.
Dels manaments antics, Jesús mateix ens diu que no en desqualifica ni una coma. Tots els manaments del NO FARÀS, son pedagogia, per l'ascensió i perfeccionament humà convidats a la santedat, a la vida amb Déu. L'Església només fa que alertar d'aquells aspectes i actituds que poden desnaturalitzar la llibertat humana, és a dir, d'aquells actes que poden deformar la llibertat-relació d'amor.
El cardenal R.Etchegaray ens diu: Al final serà la consciència la que tindrà l'última paraula, per sobre de les estratègies, de les ideologies i, fins i tot, de les religions.
Francesc d'Assís, en la pregària davant el crucifix de Sant Damià demanava: Oh Déu, sobirà i gloriós, il.lumineu les tenebres del meu cor,i doneu-me una consciència recta, una esperança certa i una caritat perfecta...
Ser crítics primerament amb nosaltres mateixos, és una bona feina per intentar perfeccionar el conjunt, ara bé, pretendre jutjar tot allò que hem heretat de la història, és molt complexe, i crec que tenim que ser més humils.
bntcoll@yahoo.es