On és Getafe?

Ja en vaig sentir a parlar l'altre dia: 'El Getafe va donar una lliçó de futbol!', cridaven a la ràdio. En aquell moment no en vaig fer cas, ni el meu caparró va començar a fer preguntes, però avui sí que estic més 'tafanera'.

Llegeixo al diari que el València i el Getafe juguen la final de la Copa del rei. Fins aquí res no m'afecta per diversos motius:

1- és la Copa del rei i jo no en tinc d'això.
2- el València (amb tots els respectes i sense voler pluralitzar) no vol pertànyer als Països Catalans.
3- i Getafe no sabria ni marcar-lo en un mapa.

Passa el dia i no puc resistir-me, deixo anar la pregunta, com aquell qui fa estona que intenta obrir un pot de melmelada i, per molt que ho intenti, no aconsegueix que la tapa giri cap a on indica la fletxa i de cop ho aconsegueix:
'On és Getafe?'

I resulta que és un municipi situat a la zona sud de la Comunitat de Madrid i és una de les ciutats més poblades i industrialitzades. Des de l'any 79 (primeres eleccions democràtiques) a l'Ajuntament sempre ha governat el PSOE amb clima mediterrani, això sí. L'actual batlle és Pedro Castro.
La Festa Major és el 2 d'agost, Mare de Déu dels Àngels i el municipi 'disposa' de vilatans il·lustres, però no diuen res de les vilatanes, per tant, aquest apartat queda (gairebé) obsolet.

També té curiositats:
- En aquesta localitat es troba el centre geogràfic de la Península Ibèrica, situat en el Cerro de los Ángeles.

- És una ciutat universitària

- El gentilici és getafenc, getafenca

- L'any 2007 hi constaven 159.300 habitants

Tot això i més a Getafe!

Afegeix un comentari nou