El Ple del mes d’Abril vist pel VIA

Aquest ple municipal tenia quatre punts importants a part de l’acta del ple anterior que va se aprovat per tots els assistents ( no hi van assistir els regidors de CiU; Estanis Garcia i Benet Maimí, que es va incorporar en el tercer punt).

El segon punt de l’ordre del dia va res l’Aprovació inicial de l’Ordenança reguladora de la distribució de publicitat. Aquesta Ordenança no és cap altra que la que teníem vigent, però amb la incorporació d’algun article. Això vol dir que derogar la ordenança anterior per aprovar la mateixa retocada potser no hauria estat necessari i en comptes d’això es podia haver modificat l’actual.

Però bé, suposo que d’aquesta manera els que manen poden vendre que ara sí hi ha una ordenança reguladora.

De totes formes, l’anterior ordenança no va estar aplicada ni seguida. I de fet crec que en aquest gairebé un any de mandat tripartit, no sé si s’han fet actuacions ni si s’han aplicat sancions.

Confio en que a partir d’ara la ordenança serà aplicada i seguida, perquè sinó s’haurà fet una gran demagògia; aprovem coses però les guardem en un calaix. També varem dir al regidor que els articles 10 i 11 corresponents a recomanacions en matèria de sostenibilitat potser hauria estat millor posar-les en un altre apartat per tal d’evitar possibles confusions i sobretot per tal d’evitar que qui tingui potestat en sancionar, consideri una recomanació sancionable si no es compleix. El regidor no hi va estar d’acord amb el nostre posicionament.

El tercer punt de l’ordre del dia va ser la Creació del Consell sectorial de la Residència Geriàtrica, punt que el vaig voler lligar amb el quart punt corresponent amb l’aprovació del Reglament de règim Interior de la Residència Geriàtrica.

En aquests punts vaig lamentar que el Regidor no hagués convocat cap reunió conjunta amb totes les parts implicades, tot i que vaig agrair-li la consideració i atenció prestada al VIA durant les converses que hem tingut.

El regidor es va molestar quan li vaig dir que del refregit que va fer per a redactar el Reglament (Antics estatuts de l’Organisme Autònom Local i reglaments d’altres pobles), que denotava poc rigor en la preparació del document, atès que hi havien errors de conceptes i de redacció.

I seguint amb la mateixa línia seguida pel VIA sobre l’extinció dels OAL molt abans de crear els consells corresponents i no en el moment de crear-los, així com també la eliminació del poder de decisió dels Consells sense que puguin ser vinculants les propostes aprovades, ens varem abstenir en aquests dos punts.

I l’últim punt abans de les preguntes va ser l’Aprovació de conveni urbanístic i modificació del PGOU en l’àmbit de la UASU-24, o Stella Maris.

En aquest punt hi varem votar a favor, ja que de les al•legacions presentades pel VIA sobre l’Aprovació Inicial del nou Pla General, s’han estimat gairebé totes les suggerències i recomanacions que vam fer.

Considerem interessant que a l’ajuntament se li cedeixi el frontó situat per sota de l’espai destinat a pista de skating, així com també a zones verdes públiques i a increment d’habitatge social.

També que es garanteixi que el promotor urbanitzarà tota la vorera que envolta, no només la seva finca, sino també tota la illa compresa entre els carrers Pompeu Fabra, Jaume Balmes i Avda. Europa.

També és important la cessió que ens fan del palauet. Un edifici restaurat el qual espero que ven aviat es pugui decidir quin us tindrà. Un ús que espero que quedi emmarcat a dintre del Pla d’Equipaments de la vila i no pas emmarcat a nivell puntual.
Vaig recalcar al govern tripartit que cal posar-se les piles amb això, ja que potser pot interessar més o menys un nou equipament si coneixem les necessitats actuals i futures i en canvi, sense saber-ho, ens carreguem d’equipaments i dels seus costos de consum i de manteniment.

Aquest cop el VIA no va presentar ni precs ni preguntes.

Val la pena mencionar la primera pregunta del CiU relacionada amb el passeig marítim entre Arenys i Canet.
Jo ja vaig fer un apunt en aquest blog parlant d’això el passat 7 de novembre.

Tant de bo aquest tripartit no se li vagi la pinza si garanteixi aparcament a la platja i entre la via del tren i la N-II, a on es pugui.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

edug

....poc serio, la veritat

Enviat per edug el Dij, 24/04/2008 - 00:03

soc un nou vingut a la població, i, si soc sincer, no crec en absolut en les actuacions polítiques, en tots els seus estaments: estatals, autonòmics i municipal, en l'àmbit de barcelona ciutat que és on vivia fins ara. He rebut a la bústia una publicitat de una organització anomenada viaenys.org. Ho he llegit, i m'he adreçat a la seva web per comprovar el seu contingut i confirmar la impressió que havia tingut al llegir el folletó. I efectivament, he estat llegint atentament informació que mostren en diferents suports, i he d'explicitar, de la forma més objetiva i humilt possible, i tenint en compte que no tinc cap referència política del vostre municipi, que el seu discurs és totalment destructiu i, a la vegada buit de contingut. Simplement posen en dubte l'actuació del govern municipal, però sense concretar cap posició pràctica davant dels reptes de la ciutat. Vinc a dir que: molta crítica, i cap aportació....Realment, no tinc ni idea si es tracta d'una organització superficial i sense continguts reals, o si és simplement un domini deficient de la capacitat d'expressió ó formació-informació, però el que està clar és que, res te força sense una idea poderosa, i en ells és fa difícil trobar una idea, una solució, o cap discurs, segurament com el que passa en els que estan actualment governant. Simplement una crítica gratuïta que, fins i tot, jo sense ser veí de la població, em seria fàcil realitzar.
No se el que treballa aquesta gent, però em puc fer una idea de la poca precisió i seriositat del seu discurs.
S'hauria d'exposar més i criticar menys, engrescar i no destruïr gratuitament. En definitiva, fer política i no la guerra. És una apreciació totalment imparcial, perque, molt sincerament, no tinc ni idea de qui son, però tampoc que es proposen. En breu seré vei d'aquesta població, i tindré possibilitat de votar, tot hi que sol ho he fet dos cops en la meva vida, per trobar-me un i altre cop, amb discursos com el que comento, crític i poc compromés.
Ja està, no vull tindre raó, però si m'agradaria que els fes pensar. Tampoc hi tinc cap interès. Continuaré sense anar a votar i pensant que els que volen estar allà dalt, en el fons, és per que la seva autoestima depén del reconeixement, i no d'ells mateixos.

Gràcies per l'atenció i una salutació,

Edug..

Lluís Blanchar

Benvolgut Edug. Agraït per

Enviat per Lluís Blanchar el Dij, 24/04/2008 - 21:46

Benvolgut Edug.

Agraït per la teva opinió.
Resto a la teva disposició per tal de parlar-ne.

A reveure.

Lluís Blanchar