Ara ja toca deixar d’estar aturats!

Una vegada passades les eleccions al Congrés i Senat Espanyol ha quedat un panorama parlamentari polític que em pot donar un xic d’esperança de cara a aconseguir coses importants per a Arenys de Mar.

Després d’una legislatura perduda a la qual no s’han executat per part de l’Estat temes pendents i força importants com poden ser la construcció de les rotondes a la N-II; una que ha d’enllaçar amb la futura variant de ponent des de la zona de la MUVISA cap al nus de Vallvidrera entre la Riera i l’autopista i l’altra davant del Floris. Sembla que ara es posaran en marxa. La Variant de Ponent que pel que es veu ara la farà la Generalitat, encara que no em queda clar si ho ha de fer l’Estat o bé la Generalitat, atès que hi ha un conveni signat amb cadascú i per separat per a fer-ho des de fa anys y panys. Els passeigs marítims amb Canet i amb Caldes d’Estrac. El condicionament i pas soterrani i reforma de l’Estació de RENFE; un projecte que porta almenys tres anys guardat en un calaix i pendent de treure-li la pols. La urbanització del Carrer Pere d’Arenys, a La Musclera, La rotonda a la N-II actual, davant de l’entrada al Port; tema conflictiu ja que pràcticament ningú està d’acord amb el giratori el•líptic previst en el Pla Especial del Port. La titularitat pública de la Torre dels Encantats, amb gestió i finançament supramunicipal, per què no des de Cultura y Patrimonio del Estado. La construcció dels dics de ponent a la desembocadura de la riera. O per finalitzar, el trasllat de la carretera N-II cap a uns futurs laterals de l’autopista C-32.

De tot això i més, només hem aconseguit la titularitat de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil. Una titularitat aconseguida passant per caixa per part de l’Ajuntament i que encara estem pagant amb els diners de tots plegats.

També cal que el nou govern es posi les piles amb la millora dels serveis del transport públic com poden ser la xarxa de rodalies o el tren d’alta velocitat fins a França. La millora de les Xarxes Viàries Estatals, o aspectes de promoció econòmica sobre la indústria, el comerç, la construcció... o polítiques socials, sanitàries i educatives que actualment a Catalunya són força deficitàries que tot i tenir en molts casos competències de la Generalitat també han de tenir el suport de l’Estat Espanyol.

El PSOE ha guanyat les eleccions tal y com va passar en el 2004, però ara ha guanyat sobretot gràcies al fort increment de vots i d’escons que ha obtingut a Catalunya per part del PSC. De fet, el PP hauria guanyat les eleccions si no hagués estat per Catalunya, per la qual cosa això s’ha de notar a curt termini.

Això vol dir que el PSC no es pot adormir i ha de fer valer aquest resultat, incorporant més persones en el govern de l’Estat i reclamant més inversions, així com també reclamar que es facin aquells temes pendents des de fa molt de temps.

Ho tenen tot a favor per poder-ho complir ja que els nacionalistes catalans prou ho afavoriran. No cal pensar-ho massa, sinó que cal arremangar-se.

Malauradament no tindrem cap arenyenc al Congrés o al Senat, cosa que facilitaria molt aconseguir executar les inversions pendents i proposar-ne de noves. Encara que aquest arenyenc fos d’un color polític diferent al del govern ens hauria ajudat força, però així és la política. Uns entren i d’altres no els deixen entrar.

També, tot i que el nou Estatut d’Autonomia aprovat pel Parlament de Catalunya per a mi és més un “estatutet” de mínims, cal defensar aquest document i no permetre cap retallada, donat que no podem continuar aportant més del compte a la resta de l’Estat i deixar de rebre el que ens correspon, dintre d’un marc actual que presenta considerables greuges comparatiu entre Comunitats Autònomes.

Per tot això i donades les circumstàncies, ara ja toca deixar d’estat aturats i posar-se les piles, sense oblidar-nos que des de l’ajuntament i l’equip de govern hi ha d’estar-hi a sobre i no com fins ara.

(Article publicat a l’Ametlla d’Arenys dels mesos d’Abril i Maig)

Afegeix un comentari nou