La Fura i Godunov

Avui anar al teatre ens ha fet por. Mira que no és un fet habitual, però ha estat així.
La culpa és de la Fura dels Baus amb l'obra Boris Godunov. Aquests dies la representen al TNC.

L'espectacle té com a punt de partida el segrest del teatre Dubrovka de Moscou per part d'un grup de terroristes l'any 2002. No explica els fets, en reflexiona i amb molt d'encert.
Perquè el fet podria ser el mateix. Un diumenge a la tarda que decideixes anar al teatre, el mateix dia que un grup de terroristes decideix tirar endavant una acció violenta contra un govern i uns polítics que només es miren el melic. I sense voler et passes tres dies tancat en un teatre, envoltat de gent amb armes i bombes, confiant que els representants polítics tinguin una mica de seny i que tot plegat acabi bé.

No ens hi hem estat tres dies però han aconseguit unir tots els elements per fer que els que ens estàvem al pati de butaques, en més d'una ocasió, haguéssim de recordar que tot era ficció. Tot i així, un cop finalitzada l'obra el comentari sobre el que van viure aquella gent era inevitable. Tot convida a la reflexió. Cada paper, cada part que hi va intervenir, cada ostatge (físic o dels seus ideals), tot i tots som posats damunt la taula per obrir el debat .

Fins l'11 de maig a la Sala Gran del TNC.

Afegeix un comentari nou