Les noves rotondes de l'actual N-II

Des de fa temps que el Ministeri de Foment té previst la construcció de dues rotondes a la N-II al seu pas per Arenys de Mar:

La primera rotonda situada a l’altura de la MUVISA que ha d’enllaçar amb la futura Ronda de Ponent, des de la N-II fins a la zona més al nord de Valldegata Draper, amb l’autopista.

Amb aquesta rotonda s’eliminarà el lateral amb aparcament que hi ha actualment i que permet accedir a Valldegata Draper des del semàfor,

Així doncs, si algun vehicle o camió voldrà anar a Valldegata Draper ho haurà de fer a través de la Ronda de Ponent i després baixar per l’Avinguda Draper, o bé anar per l’actual N-II direcció cap a la Riera d’Arenys i fer el canvi de sentit a la segona rotonda a construir davant del Floris.

Després de realitzar les obres actuals de renovació del clavegueram i d’urbanització de Platja Cassà s’ha acabat consolidant encertadament una rotonda al davant de la riera que ha substituït el semàfor que hi havia, millorant considerablement.

Això em porta a pensar que possiblement la rotonda prevista construir al davant del Floris no sigui tant necessària i potser seria molt millor ubicar una rotonda, encara que sigui més petita just davant del Rial del Sapí.

Amb això aconseguiríem que els vehicles, ja siguin lleugers com pesats, que vulguin accedir a Valldegata Draper, no passin de la penya del cementiri i també aconseguiríem no penalitzar de trànsit el carrer de Sant Joan.

Així mateix, qualsevol vehicle que vingui dels sector Sapí, l’Horta del Bisbe, fondo de les Creus i Cementiri, podria agafar direcció cap a Canet des d’aquella mateixa rotonda sense recórrer més espai ni carregant altres nusos viaris.

Dit això reitero que l’aparició de la rotonda al davant de la riera canvia la situació i porta a analitzar altres solucions, possiblement molt millors, per la qual cosa seria bo estudiar-ho a fons abans de malmetre temps i diners.

10 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Aufe.

Rotondes, rotondes

Enviat per Aufe. el Dv, 23/05/2008 - 12:50

Hola LLuís,

Gràcies per la informació i la reflexió.

En general, em sembla prou adient aplicar el principi d'anar substituïnt els semàfors per rotondes. Així doncs sóc de l'opinió que una rotonda davant del Floris és encara una bona idea, sobretot si es te en compte una possible millora del trànsit en aquest punt, per accedir al parking de l'estació de RENFE (doncs hi havia plans per augmentar-ne la capacitat i potser l'accés amb vehicles, correcte?)

Pel que fa a la idea que proposes d'emplaçar una rotonda davant el Rial del Sapí, no ho tinc massa clar, doncs -per una banda- la nova rotonda de la MUVISA ja té l'objectiu de millorar l'acces de vehicles a la zona industrial de ponent i -per altra banda- potser hi han altres punts de la N-II arenyenca que están més mancats de una rotonda com per exemple davant de l'Avinguda de Catalunya/Rial de les Canelies, a llevant.

En aquest darrer punt (confluencia Avda de Catalunya amb N-II) hi ha una gran afluéncia de transport rodat, actualment ja és un embut. A més a més s'hi estàn
construïnt moltíssims habitatges (tot acabant d'eliminar el que abans era un rial) i per tant en un futur immediat encara hi haurà més pressió de trànsit. És una zona perillosa i entenc que ubicar-hi una rotonda és urgent i hauria d'ésser més prioritari.

Sembla que hi havia plans per fer-ho pero darrerament tot sembla aturat, en tens informació al respecte?

Gràcies i fins aviat

Aufe

PS: potser s'imposa un esquema per il.lustrar gràficament el tema i fer-ho més entenedor? (Floris, Muvisa, Rials,..)

Lluís Blanchar

Hola Aufe. Entenc el que

Enviat per Lluís Blanchar el Dv, 23/05/2008 - 13:07

Hola Aufe.

Entenc el que comentes en referència a la rotonda del Floris, però crec que serà tot al contrari del que dius; la rotonda ocuparà una part de l'actual aparcament de la RENFE, per la qual cosa el nombre de places quedarà reduït. Pensa que tal i com la volen fer necessiten anar més enllà que l'actual N-II i evidentment no poden ocupara la vorera i els edificis de Platja Cassà.

El que no em convenç d'aquesta rotonda és el que comento en el meu apunt, que són els camions o altres vehicles que hagin de pujar per Valldegata Draper (p.e. a Can Laie).
Crec que girar abans de passar la penya del Cementiri densifica molt menys que arribar al davant del Floris i mates dos ocells d'un tret, facilitant entrada i sortida venint o anant a qualsevol direcció, ja sigui cap a Caldes o cap a Canet.

Sobre la rotonda de l'Avda. Catalunya amb el Port a la qual els veïns i el VIA entre d'altres vam presentar al·legacions a la seva ubicació, geometría elíptica i ocupació, és un tema pelut i difícil, però no tinc cap dubte que si aquesta es vol mantenir, no haurà d'afectar espai dels edificis veïns i s'haurà de respectar un àmbit concret sense penalitzar al veïnat.

Aquesta està contemplada a dintre del Pla Especial del Port. Un pla en el que la Generalitat o la Comissió de Ports de la Generalitat han de donar resposta a tot el seguit d'al·legacions presentades per a poder continuar amb la tramitació. Tot i així, Ports ens té acostumats a tirar milles amb els seus plantejaments independentment de tramitacions i opinions de la ciutadania o del mateix Ajuntament, per la qual cosa hem d'estar sempre molt atents.

Lluís Blanchar

Aufe.

Hola

Enviat per Aufe. el Dv, 23/05/2008 - 13:24

Hola LLuís,

Comentes....

========================
Sobre la rotonda de l'Avda. Catalunya amb el Port a la qual els veïns i el VIA entre d'altres vam presentar al·legacions a la seva ubicació, geometría elíptica i ocupació, és un tema pelut i difícil, però no tinc cap dubte que si aquesta es vol mantenir, no haurà d'afectar espai dels edificis veïns i s'haurà de respectar un àmbit concret sense penalitzar al veïnat.
========================

Gràcies. Sí que és un tema pelut, sobretot tenint en compte que desde fa mesos (i sense tenir rotonda encara) el veïnat (no només el veïnat immediat, sino de totes les urbanitzacions que han de passar per aquest coll d'ampolla) ja està més que penalitzat, doncs ens la juguem cada dia per entrar i sortir de casa.

Per descomptat. Entenc que les al.legacions de uns pocs son i han de ser legítimes, pero espero que es tingui en compte l'interes de la majoria a la hora de considerar-les

Salutacions i fins aviat

Aufe

Aufe.

Avda. Catalunya + N-II + especulació = totxo i xauxa

Enviat per Aufe. el Dv, 23/05/2008 - 13:39

El que no sembla comprensible, es que es donin permisos per construïr de forma indiscriminada (fet indiscutible, perque s'ha "venut i matxacat" fins l'ultim metre quadrat "disponible" del Rial de les Canalies) sense valorar les necessitats de mobilitat que tindràn (i tenen ja) els destinataris d'aquests habitatges. Necessitats que ja son d'avui perque l'access a/desde la N-II es molt conflictiu i perillós.

A partir d'aqui es proposa una rotonda per alleugerir el col.lapse creat (repeteixo, per manca de previsió urbanística) i tot seguit es permet que es bloquegi el tema mitjançant al.legacions (com he dit abans, legítimes).

Tot plegat força ridícul. Qui controla aquest disbarat?

Salut

Aufe

Lluís Blanchar

Les administracions local i

Enviat per Lluís Blanchar el Dv, 23/05/2008 - 15:53

Les administracions local i supramunicipals...i els polítics que les dirigieixen.

De totes formes, aquest problema en concret bé causat del pla general del 1984. I no és que em vulgui treure les puces de sobre ja que durant un any i mig vaig ser responsable de l'urbanisme local (06/2003-01/2005).

Lluís Blanchar

@oriolferran

El giratori del Floris

Enviat per @oriolferran el Dv, 23/05/2008 - 22:06

Holes,
he seguit amb atenció tot el vostre diàleg i vull apuntar que l'acord entre Carreteres i l'Ajuntament que ha permès fer el giratori de la Riera, i ampliar fins més d'un metre part de la vorera de Platja Cassà, també va plantejar reduir lleugerament el diàmetre del giratori de l'Estació Vella (Floris). Aquest retoc del tamany del giratori ha estat acceptat. Es cert que aquest giratori permet ordenar l'accés a l'aparcament de l'estació i també la vialitat fins a la Riera.

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

Aufe.

...i vianalitzem la riera d'Arenys de Mar

Enviat per Aufe. el Ds, 24/05/2008 - 13:28

Ei Oriol,

Sí, la veritat és que s'ha de felicitar a l'ajuntament per aconseguir el nou giratori al capdavall de la riera. Si -com comentes- a més a més es planeja compatibilitzar un altre giratori al Floris amb la millora del pàrking de RENFE, doncs és un altre tema per alegrar-se.

Queda molt per fer (molts punts negres a la N-II, com comentavem amb en Lluís), i de mica en mica es van fent petits passos, potser es la única manera d'avançar cap a un canvi de cultura que permeti -entre altres coses- vianalitzar finalment la riera d'Arenys de Mar. Algún dia ho veurem, espero que sí.

Salut i bon cap de setmana

Aufe

benito

goteleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Enviat per benito el Ds, 24/05/2008 - 19:45

goteleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

aurora

Seria un cap de setmana

Enviat per aurora el Dg, 25/05/2008 - 01:24

Seria un cap de setmana millor si la entrada a la Av. Catalunya fos molt més còmode i sobretot molt més segura. Els festius no hi ha camions ..però molts que van a menjar paella............I ara una pregunta. Al promotor de l'edifici acabat de construir a la corba no li cal fer voreres?. Per allà no s'hi pot caminar i si és de nit et pots trobar amb qualsevol cosa si no et fots de cap. Totes les cases tenen la obligació de fer voreres i ells què de què?
Aurora

074

I'm curiouys tto find out

Enviat per 074 el Ds, 04/02/2023 - 17:49

I'm curiouys tto find out whbat blog platform you're working with?
I'm havinjg some mnor security problems witth my latest
website andd I'd like to find somerthing mlre secure.
Do youu hsve any solutions?