Un Ajuntament obert que recupera el diàleg i la confiança de la seva ciutadania

La candidatura d'ICV varem centrar el nostre missatge electoral en dir que volíem un ajuntament obert, que recuperés el diàleg i la confiança de la seva ciutadania, amb tots els arenyencs i arenyenques, d'aquí el nostre Som-hi!

Aquesta voluntat ens va moure a treballar i facilitar el pacte de govern. I estem satisfets que s'aconseguís. Un Acord de Govern que es va fer públic i per escrit, per remarcar la voluntat de transparència, amb tots els seus eixos principals i actuacions. Dos elements importants de l'Acord de Govern eren el compromís d'elaborar un Pla de Mandat (que es va presentar sis mesos després) i una avaluació i seguiment periòdic del propi acord per part de les tres forces signants (fa quinze dies es a fer aquesta reunió de balanç del primer any)

En aquests 12 mesos de govern s'han encarat temes importants, temes difícils i no exents de polèmica:
- Les platges
- Les guinguetes i el Mercat municipal
- El pla d'equipaments

I també se n'han encarat, i resolt, amb més o menys encert, però demostrant capacitat de gestió i de govern:
- La urbanització de Platja Cassà (inclosa la vorera)
- Els jardins del Xifré (ajustant el que es podia fer a un pressupost possibilistat)
- La urbanització i canalització del Bareu (decidint aturar l'obra i engegant un nou projecte)
- La negociació de l'edifici de les Clareses (per la nova Biblioteca i encara no tancada)

A aquests 12 mesos els hi ha sobrat tensió, molt sovint forçada i artificial, producte d'un reposicionament d'alguns partits i, també. d'alguns col·lectius.

D'aquests 12 mesos de treball en comú en remarcaria la cohesió, sobretot perquè l'oposició s'entesta en definir-nos com tripartit i, som un Govern d'Entesa; es treballa conjuntament i es comparteix la tasca de govern, i no hi ha raons que ens puguin entorpir aquesta voluntat. El nostre esforç diari es de treballar encara més i millor, i guanyar en eficiència i bona gestió.

Avui, al debat radiofònic dels sis partits municipals, hi havia moments que semblava que parléssim de dos Arenys completament diferents. Mentre el Govern considera que s'ha obert a la ciutadania, que s'ha afavorit la participació ciutadana, que s'han près mesures per defensar i promoure els drets de la nova ciutadania, els joves i els infants, les dones... l'oposició ens parlava de falta de sensibilitat, desencís, falta de compromís, de ciutadania "cremada i fastiguejada" i més coses (i alguna de més grossa)

No comparteixo aquesta sensació de paralísis de la vila i de desil·lusió que se'ns ha expressat. Perquè aquesta no és la sensació que ens arriba en el treball del dia a dia i en el contacte que mantenim amb molts arenyencs i arenyenques. D'altra banda, si que és cert que ens queda tot un treball cap a la motivació cap a la cosa pública, que ja es va detectar en la desmobilització electoral de fa un any, i en aquesta línia s'orienten les polítiques de participació ciutadana i de comunicació municipal.

Segur que hem de millorar explicant com fem les coses i perquè les fem i aconseguir connectar i engrescar a tots aquells qui estan satisfets amb algunes de les mesures preses. A tall d'exemple, des del Govern no ens podem quedar sols defensant la pacificació dels nostres carrers, i en concret els talls de la Riera el diumenge a la tarda, i només sentir veus disconformes, a vegades amb arguments molt allunyats de la realitat, i que els qui estan satisfets per aquestes actuacions en gaudeixin però aliens a tota la polèmica creada. De la mateixa manera que la democràcia cal defensar-la cada dia, cadascuna de les actuacions públiques i que comporten cert debat ciutadà necessitem mobilitzar i exterioritzar la nostra opinió, encara que sigui coincident amb la proposta del Govern. No nego que com a Govern també hem de saber tenir prou visió i flexibilitat per corregir les decisions quan sigui necessari.

Des de l'oposició se'ns ha demanat política de mas estesa i ningú s'hi ha negat. Hem de fer un esforç per millorar la relació i arribar a acords amb l'oposició. Una oposició que ha de donar una resposta assenyada i responsable als debats i a les propostes que se li facin des del Govern. I que segur que podem arribar a acords, perquè així ha estat en aquests 12 mesos en tots els grans temes, si hi exceptuem tota la polèmica relacionada amb els Patronats.

Des d'ICV estem especialment satisfets de la feina feta aquest 12 mesos per Arenys de Mar. El conductor del debat ens han demanat nota i he estat modest i he posat un 5 pelat, per ser discret (i perque l'esquerra sempre és molt autocrítica). He posat en crisis el resultat final... perquè la mitjana ha quedat en un 4.75.

Han estat 12 mesos de planificar i engegar el mandat, posant el marxa els primers canvis i noves polítiques que els acompanyen. El Pla Estratègic de la Vila i el Pla Director de Cultura, són dos exemples, que s'estan treballant aquests dies i que ens donen la certesa que anem per el camí de recuperar l'alegria de sentir-nos una comunitat que camina cohesionada cap un nou futur prometedor. Som-hi!

5 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

Doncs la veritat, és que

Enviat per Esperanceta el Dv, 20/06/2008 - 09:54

Doncs la veritat, és que omplir la zona d'aparcament del CAP i dels Jutjats de zona Blava em sembla vergonyós.
NO és això afany de recaptació?
On és el servei al ciutadà?
Qué passa, que si tenim una urgència i no portem 4 euros a la butxaca no podrem anar al CAP?
Si us plau, siguem coherents, la zona blava afavoreix la rotació de vehicles, però el propi CAP ja està fent aquest servei.
Qué és el que es pretèn, que els mestres que treballen al costat, els metges i tots els usuari hagin d'anar a parar a l'aparcament d'en Xifré?
.... no és això, companys, .... no és això...

@oriolferran

Aparcament al voltant del CAP

Enviat per @oriolferran el Dv, 03/10/2008 - 14:07

Hola Esperanceta,
fins avui no m'he adonat que havies fet aquest comentari.

El fet d'ampliar el nombre de places de zona blava és fruit del conveni existent amb COMSA per la concessió d'aquest servei i també de l'aparcament soterrat dels Jardins del Xifré.
El servei al ciutadà és intentar fer la millor gestió d'aquesta concessió des de l'òptica de l'interés públic.

Respecte a l'aparcament del CAP, justament s'ha intentat donar prioritat als usuaris dels serveis de salut. Es vol aconseguir descongestionar la zona i generar certa rotació a l'aparcament. Al voltant del CAP la primera mitja hora d'aparcament serà gratuïta.

Respecte a les places dels metges s'habilitarà una zona d'aparcament restringit pels treballadors del propi CAP. També hi ha garantides algunes places pels serveis dels Jutjats.
I el conjunt de treballadors dels serveis públics de la zona tenen les mateixes oportunitats i opcions d'aparcament que els veïns de la zona i del conjunt d'Arenys, on com saps bé l'aparcament no es fàcil a la porta de casa, sinó tens un aparcament llogat o en propietat.

Cordialment
Oriol Ferran

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

RECARAY

PARKIN EN EL CAP

Enviat per RECARAY el Dv, 03/10/2008 - 16:58

ME PARECE MUY BIEN TU COMENTARIO SOBRE EL DICHOSO CONVENIO CON COMSA, SIN EMBARGO DEBO INDICARTE QUE YO TRABAJÉ 30 AÑOS EN BARCELONA Y SIEMPRE ME TUVE DE PAGAR EL PARKIN.
ME PARECE MUY BIEN QUE EN EL CAP EXISTAN PLAZAS PARA AMBULANCIAS Ó VEHÍCULO DE URGENCIA PERO CREO QUE LA DISCRIMINACIÓN QUE SE HACE CON LOS VECINOS Y LOS EMPLEADOS DEL CAP Y JUZGADOS ME PARECE INJUSTA.
EXISTEN ALGUNAS ZONAS CERCA DE CAP Y JUZGADO EN LAS CUALES ESTOS EMPLEADOS PODRIAN APARCAR, POR EJEMPLO EN LA PARTE SUPERIOR DEL LURDES, SUBIDA Y PARKIN DEL POLI-ESPORTIVO, ETC., Y SI MUCHO APURAMOS SE PODRÍA UTILIZAR LA INFRAUTILIZADA PLAZA DE LA SARDANA.
UN SALUDO
BON DIA

Esperanceta

Respecte a l'aparcament del

Enviat per Esperanceta el Ds, 26/09/2009 - 17:10

Respecte a l'aparcament del CAP, justament s'ha intentat donar prioritat als usuaris dels serveis de salut. Es vol aconseguir descongestionar la zona i generar certa rotació a l'aparcament. Al voltant del CAP la primera mitja hora d'aparcament serà gratuïta.

online degrees | life experience degree | bachelors degree

mame

ZONAS AZULES.

Enviat per mame el Dv, 20/11/2009 - 22:57

ZUNAS AZULES ¿ adonde aparcamos si las zonas azules esta ocupadas? Si vies en urbaniczaciones de al rededores de arenys tenemos que utilizar el coche para conprar estas sienpre neguitosa nerviosa mirando el coche por que biene los buitres mirando el coche para murtar sin pensar si tu tienes para conprar no tiene ustedes una zona para apracar
osi te llega para la multa ,ami me multaron porestar unos minutos, creo que podian tener un poco de consideración ya que tedejas tu dinero en las tiendas de pagas tus inpuestos que menos que pudieramos conprar tranquilos .
Referente a los juzgados y cap iden de iden adonde van nuestro dinero no miranos por el ciudadano
los polis podian ayudar un poquito se supone que estan para ayudar al ciudadano para eso sele paga no !!!!
adonde estan nuestro dinero pensar que el ciudadano le paga con sus multas y sus inpuestos ¿ para que tenemos los yuntamientos ¿ .
SALUDOS- mane