Fan dissabte!

M'he tornat a passejar pel Rial del Bareu, la part on abans hi havia hortes, ara hi ha la construcció del mal anomenat (opinió personal) 'Balcó del Maresme'.

Vaig fer un exercici de memòria, o com en diem ara, recuperació de la memòria històrica al recordar com era l'horta d'en Siset i la Mercè. Ara no hi és, només en queda la casa. La resta, ferros i estris per a la construcció...pel meu gust, tot molt lleig.

Entre tota aquella ferralla i blocs de pisos vaig trobar aquest cartell que avisa de que allò 'és una obra neta i ordenada'.

Tot i el meu desencís vaig sentir-me més tranquil·la perquè sí que tot és més net, no hi ha les hortes, ni els pins, ni la sorra del rial, ni les pedres, ni tantes i tantes coses que decoraven aquests rials. Ara volen fer foc nou, crear Arenys nous i innovadors, oasis plens d`estores d`asfalt i coses innecessàries...pel meu gust, tot molt lleig.

6 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

M'agrada molt llegir

Enviat per Esperanceta el Dij, 26/06/2008 - 17:47

M'agrada molt llegir aquestes mirades romàntiques al passat d'un espai verd. Sovint hi detecto, potser equivocadament, una certa crítica i disconformitat a l'actuació urbanística del constructor. Per explicar-me millor, i prenent com a exemple l'escrit de la Montserrat m'explicaré:

Si es fan aquests edificis tant lletjos i horrorosos és perquè en Siset i la Merçè, van vendre, provablement a molt bon preu, els camps i les hortes sobre els que ara es construeix. Es a dir els primers responsables de la construcció són en Siset i la Merçè que ara es deuen estar patejant el feix de milions que han guanyat amb la operació Urbanística.

Després l'Ajuntament d'Arenys que va tirar endevant la requalificació d'uns terrenys inicialment agrícoles i que, en Ple Municipal, com diu la llei, van passar a ser sól urbanitzable. I que posteriorment va acceptar el projecte de construcció de tots aquests edificis tant lletjos, amb l'ingrès d'impostos i taxes que això suposa.

La Generalitat de Catalunya, que va acceptar la requalificació dels terrenys sense demanar la protecció de cap zona verda en compensació i que ve veure amb bons ulls el creixement de la zona urbana sense preocupar-se guaire ni del rial ni de les pedres ni de les hortes.

I aquí, sovint, el que se les carrega és el constructor que és un privat que paga molts milions i demana molts permisos per guanyar-se la vida. I se la guanya molt bé, tampoc no li hem de tenir cap pena, però ell no fa res que no li permeti la llei.

Ah, per cert, un d'aquests edificis tant lletjos i horrorosos són pisos de protecció oficial. Habitatge perquè els joves puguin emancipar-se.

Esperanceta

Ben dit. Llàstima que les

Enviat per Esperanceta el Dij, 26/06/2008 - 20:45

Ben dit. Llàstima que les veritats només les pugui cantar l'anònima Esperanceta.

waropa

Concratem...

Enviat per waropa el Dij, 26/06/2008 - 21:24

Hola esperanceta,

Primer: gràcies pels teus comentaris, però tot i el respecte que em fan, no són el mateix sense una identitat al davant...pel meu gust, tot molt lleig!

Segon: dius que en Siset i la Mercè 's'estan patejant el feix de milions que han guanyat amb la operació Urbanística.' Sap greu, però aquesta part no l'han pogut gaudir ells, ens van deixar fa temps. No et sé dir si quan encara hi eren les negociacions havien començat, ho desconec.

Tercer: i sí alguns d'aquests edificis són de protecció oficial, només faltaria. Però espero que el material i les ganes siguin molt millors que els blocs construits al Pla dels Frares.

Quart: 'Sovint hi detecto, potser equivocadament, una certa crítica i disconformitat a l'actuació urbanística del constructor.' Sí t'equivoques, la mirada és crítica i la disconformitat no només és amb el constructor, també amb el consistori i amb aquesta falera que ens ha agafat a tots de construir.

Esperanceta

Primer: Respecto molt els

Enviat per Esperanceta el Dv, 27/06/2008 - 16:51

Primer: Respecto molt els teus gustos però els comentaris tenen o no valor per si mateixos i no per qui els fa. En ocasions saber qui emet una opinió ens fa prejutjar l'opinio en lloc de valorar-la per ella mateixa i això no són res més que prejudicis. És molt curios que cerquem l'origen d'una opinió i la menystinguem no per la opinió, sinó per l'absència d'un interlocutor. Jo pregunto ¿Que importa qui ho diu si el planetjament és encertat? o ¿Que importa qui ho diu si no hi estem d'acord?

Segon: Veig que no m'he explicat adequadament: Siguin el Siset i la Merçè, siguin els seus fills o qualsevol altre, l'origen d'una operació urbanística d'aquest tipus sempre és el mateix: Un privat que vol enriquir-se amb la venda d'uns terrenys i a qui li és igual el bucolisme, la poesia i el romanticisme agrícola. El constructor l'únic que fa és possibilitar aquest enriquiment amb la transformaió d'aquest territori.

Tercer: Això del nomès faltaria ho deus dir pel gran exemple que han donat les administracions públiques (governades per tots els colors), mostrant la seva incompetència més absoluta alhora d'aplicar polítiques de promoció de vivenda de protecció oficial. Finalment han acabat, per la via de la llei, obligant als constructors privats a fer la feina que haurien de fer elles i els han permès repercutir el preu d'aquests pisos en els altres de l'edifici, encarint encara més el preu de l'habitatge i creant més necessitat de vivenda de protecció oficial. ¿No haguès estat més fàcil que els privats fecin de privats i les administracions d'administracions?
Pel que fa referència al Pla dels Frares, totalment d'acord. Però et recordo que aquest bloc, que el van fer perquè uns monjos van REGALAR el terreny, el va fer integrament l'administració pública atravès d'ADIGSA amb els nostres impostos, els de tots. És a dir que aquí qui ha donat un mal exemple i ha pecat de manca de ganes i d'utilització de mals materials han estat les administracions públiques i no els constructors privats. ¡¡¡Quin mal exemple ens han donat!!

Quart: Sento haver-me equivocat i per això et demano disculpes però ni en el redactat ni en la resposta ni en la fotografia m'ha semblat trovar cap mena referència, ni directa ni indirecta, al galdós paper que l'ajuntament i la Generalitat estan fent en aquests i en d'altres casos i en canvi si m'ha semblat veure intuir la utilització del vell i fàcil discurs de "constructors dolents que ens espatlleu el país". Reitero les meves disculpes.

I permetem que les meves opinions tinguin valor per elles mateixes i no per qui sóc jo que això realment no té més importància".

"No em digueu qui sou digueu-me que heu fet".

waropa

Segon

Enviat per waropa el Dm, 01/07/2008 - 11:05

Bon dia,

Dius: 'Jo pregunto ¿Que importa qui ho diu si el plantejament és encertat? o ¿Que importa qui ho diu si no hi estem d'acord?'

Respecto la teva decisió de l'anonimat, però a mi m'agrada saber amb qui parlo, veure qui és per saber què ha fet, per poder saber amb qui tinc una conversa interessant i el més xuli: què en puc aprendre, pq segur que som del tot diferents! No pensava en judicis, creu-me.

Pla dels Frares: els caputxins no van regalar res, tot el contrari, es van trobar amb unes negociacions falses i d'interessos per part de l'ajuntament. No t'enganyo si et dic, que l'ajuntament va aconseguir aturar el tema i que els frares reconsideressin deixar enrere el projecte. Tot plegat mala gestió i molt sovint per cobrir expedient...

Vell discurs: no vaig contra els constructors, tot i que no m'agrada el gir i la importància econòmica que tenen, no vaig contra l'ajuntament per costum, però (repeteixo) sí que no m'agrada la política i manera de fer quan es parla de construcció. Els pagesos amb hortes situades a Arenys no poden fer front a totes les despeses municipals, laborals, familiars, etc. La terra, ara mateix, no dóna per tant!! Si l'administració fa els negocis que fan, i els pagesos venen les terres és pq no poden mantenir.les i què vols, si et cauen uns milions del cel (siguin de qui siguin) no et faràs mala sang i no gaudiràs dels calerons....Bé, jo, nosaltres no podem lluitar contra tot això...

admin

Tancats els comentaris anònims

Enviat per admin el Dg, 06/07/2008 - 02:16

Des de fa uns dies estem patint un spammer que ens martiritza amb comentaris intitulats "qq". Fins i tot aconseguia resoldre el problema matemàtic (que tampoc era tant difícil)... i per tant, per uns dies hem decidit només deixare ls comentaris a usuaris registrats.

Evidentment, aquesta decissió no té res a veure amb la discussió que heu mantingut en aquest apunt... o sigui que, malgrat que hagim tancat els anònims, no és pas per haver pres posició sobre cap de les dues opinions expressades en aquest fils. Esperem poder obrir, ben aviat, els comentaris anònims que pensem que ajuden a afavorir la participació, i sempre que n'hi ha de fora de lloc, ells mateixos es desacrediten (i quan cal, ens reservem el drets d'esborrar-los)

Cordialment.

La admin