La canço de les mentides (de CiU)

"La Canço de les mentides" té gràcia i enganxa pel reguitzell de sortides fora de lloc i punts surrealistes. M'ha vingut al cap al llegir el darrer butlletí de la federació local de CiU d'Arenys de Mar que s'anomena 'Parlem-ne'... i com que ho entenc com una invitació, doncs intento posar-m'hi, però se'm fa difícil poder parlar-ne. No se per on començar i abans de posar-me a replicar i desmentir moltes de les afirmacions que s'hi fan, em pregunto qui hi ha al darrera de cadascun dels textos i amb quina intenció s'han redactat.

No vull capficar-m'hi, ni dedicar-hi més temps del que es mereix, i em centro amb el que es diu sota el titular “educació-ensenyament” que, d'entrada ja m'ha sorprès aquesta doble referència i entenc que no va agradar que es canviés el nom de la regidoria. CiU considera que no hi ha novetats, i que tot el que s'apunta ja estava començat o a punt de començar, però el llistat que fan és de realitats sobre les que hem estat treballant aquests mesos i que hem aconseguit fer avançar.

Vull respondre, específicament, que és mentida que “s'han quedat 30 famílies sense Escola Bressol”. Si això s'hagués produït segur que hi hauria hagut les manifestacions a la Plaça de la Vila que CiU lamenta i troba a faltar. Cap preinscripció s'ha quedat sense plaça a l'Escola Bressol municipal i, justament a l'inrevés, s'han assumit inscripcions de famílies que havien optat, iniacialment, per altres centres. Crec que aquesta falsedat, per ella sola, exigeix que sigui rectificada per part de CiU.

El malestar que traspua CiU, al preguntar per les manifestacions a la porta de l'Ajuntament i “qui va instigar el curs passat les queixes dels pares i ara calla i s'amaga?”, no sembla massa sa. Voleu dir que algú va moure als pares i mares a fer res? Qui ara calla i s'amaga? CiU ha llegit prou bé el que havia escrit? No se amb qui estan pensant, però penso la ciutadania en general es mereix una disculpa per ser posada sota sospita i que s'utilitzi aquest to.

Respecte l'Escola Bressol aclarir que encara no estava ampliada i que ha estat un curs especialment complicat per adaptar la Raureta al creixement que ha tingut i a les noves mancances que han aparegut, per exemple el pati, però moltes altres. Agraeixo de manera molt sincera l'esforç que ha fet l'equip d'educadores i la direcció del centre per anar resolent totes les dificultats que han aparegut.

Entre les decisions d'aquest mesos hi ha hagut la d'unificar l'escola. Una actuació que hem assumit per millorar el funcionament i la qualitat del projecte educatiu de la pròpia Escola Bressol i el CEIP Sinera. Tampoc ha estat fàcil però al final, amb la col·laboració de tothom, ho hem aconseguit.

Només per acabar, em permeto fer broma amb la seva afirmació de “no haver planificat bé la franja d'edat de 0-1”, suposo que es deuen referir a una planificació familiar més que de planificació escolar, atès que estem parlant dels nens i nenes nascuts des de primer d'any al 15 de maig. Dir-los que no hi ha hagut un increment demogràfic sinó un increment de demanda, al qual s'ha pogut donar resposta.

Aquest curs hi ha hagut altres novetats i noves maneres de treballar a la Regidoria d'Educació, per exemple, convocar, regularment el Consell Escolar Municipal i considerar-lo com un element clau de les polítiques locals d'educació.

"Que lletjos que sou quan esteu a l'oposició" em deia aquest matí, una persona mentre llegia el pasquí convergent. Ni uns, ni altres, ens escapem de la sentència, que segur que té molta raó.

Oriol Ferran
Regidor d'Educació, Infància i Joventut.
Ajuntament d'Arenys de Mar

* La fotografia és de la Jana Ferran, evidentment amb Creative Commons (by)

Afegeix un comentari nou