El passeig amb Caldetes; passeig de la vergonya

Per a molts és conegut que la obra de canalització del tram final de la Riera d’Arenys és un autèntic nyap executat pel tripartit local de la legislatura 99-03, que conclou amb una boca del calaix de canalització que presenta molts errors de projecte i d’execució.

Errors com que la base del calaix està 90 centímetres per sota del nivell freàtic, o que des de pràcticament a l’altura del Carrer d’Avall quasi no hi ha pendent.

Tot això fa que sempre que baixa la riera es vagi acumulant sorres fins a la llera de la riera i si aquesta no s’extreu pot arribar fins al Rial de Sa Clavella.

L’acumulació de sorres pot arribar fins a una altura considerable deixant un gàlib de només 80 centímetres entre la sorra i la llosa superior del calaix de canalització.

La llera exterior de la desembocadura de la riera es va acumulant de sorres. Unes sorres que queden infectades amb les aigües del clavegueram que vessen cap a la mateixa des de la estació de bombeig, situada passat el pont de la riera, cap al port, quan les bombes que impulsen totes les aigües del clavegueram que arriben de tota la vila i també d’Arenys de Munt s’espatllen.

Aquesta acumulació de terres s’ha d’anar extraient de tant en tant. De totes formes estem parlant d’un espai en el que hi actuen diferents administracions; la part de dintre del calaix pertany a l’Agència Catalana de l’Aigua, la banda de platja que va des de la Riera fins a Caldetes pertany a Costes de l’Estat, ara gestionades per la Generalitat, la banda de la Riera fins al Port pertany a Ports de la Generalitat, i just per sobre del caixó de la riera tenim a RENFE i a Carreteres.

Qui acostuma a demanar la retirada de sorres és l’Ajuntament, que ha d’assumir gairebé sempre els costos d’extracció de les sorres, amb els permisos corresponents, i és Costes de l’Estat qui determina el que s’ha de fer amb les sorres, tot i que en algunes ocasions aquesta actuació ha estat subvencionada.

Val a dir que aquesta gran obra també té un altre greu error de disseny i d’execució, i és que el gàlib total del calaix, per 20 centímetres no poden entrar les màquines des de la llera de la riera cap amunt, cosa que fa que les màquines han d’entrar per la rampa situada a la part alta de la Riera (zona del Carrer Barcelona) i baixa el kilòmetre de distància que hi ha fins a la platja, suposant un alentiment de les feines i conseqüentment un encariment de l’actuació d’extracció de les terres.

Si no tinguéssim el nivell freàtic del mar que salinitza les terres i si tampoc tinguéssim aquest sobreeixidor de l’estació de bombejament que les infecten amb llot, aquestes terres podrien ser molt bones per a les empreses de moviment de terres, però la realitat és que aquestes terres no serveixen per a res i haurien de traslladar-se a un abocador especialitzat. Doncs bé,

el nostre govern tripartit municipal del PSC-ERC-ICV han decidit recuperar les zones malmeses del passeig amb Caldetes utilitzant aquestes sorres infectades de llot del clavegueram, produint unes males olors a la zona compresa entre la mateixa Riera fins al túnel de la RENFE passada la zona comercial de la MUVISA i embrutant l’aigua del mar amb el llot que fins ara teníem a la llera.

Si ara teníem una de les platges de pitjor qualitat d’Europa ara serà la pitjor, i a més ara tenim un passeig marítim amb sorra plena de llot del clavegueram i unes barreres d’espigó plenes d’aquesta sorra que ja ha arribat al mar i enfosqueixen l’aigua arribant gairebé fins a les boies de protecció marítima.

Des del VIA demanem al Govern Municipal de posi solució al problema, netegi el passeig d’aquesta sorra infecta i es depurin responsabilitats des de l’àrea de Territori i Medi Ambient de l’ajuntament.

4 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

És tant esperpèntic, que

Enviat per Esperanceta el Dm, 26/08/2008 - 23:27

És tant esperpèntic, que més aviat fa molta pena. Després van demanant que els vilatans decideixin com gastar el pressupost!!!. Que no estan al davant, doncs són ells els responsables de prendre bones sol.lucions pel poble i posar una mica més d'imaginació.
Hi han prioritats inal.ludibles. El poble està bastant brut i ha molts llocs fa pudor.

MEMORIA HISTÒRICA

Això és mentida

Enviat per MEMORIA HISTÒRICA el Dij, 28/08/2008 - 11:59

Només començar llegeixo que ha escrit:
"la obra de canalització del tram final de la Riera d’Arenys és un autèntic nyap executat pel tripartit local de la legislatura 99-03, que conclou amb una boca del calaix de canalització que presenta molts errors de projecte i d’execució."

Com segur que recordarà l'obra no la va executar l'Ajuntament i que si ens posem a filar prim recordarà que qui va fer les modificacions i suggerencies al projecte va ser en la legislatura anterior (la d'abans del 99...9

ja seguiré llegint les seves reflexions.

Lluís Blanchar

Sr. Memòria

Enviat per Lluís Blanchar el Dij, 28/08/2008 - 14:27

Sr. Memòria Històrica.

Lamento que digui que menteixo perquè no és així i el convido a comentar amb vosté, amb papers davant, que el projecte efectivament va ser redactat a l'anterior legislatura, però el tripartit de la 99-03 el va fer modificar d'una manera substancial abans d'executar-lo i afegiré que entre d'altres coses va eliminar una rampa universal (vianants i vehicles) d'accés a la platja des de la banda esquerra (pujant) de la riera per fer-hi un altre nyap: l'ascensor.

Hi ha molta documentació i informació històrica sobre tot això.

Atentament,

Lluís Blanchar

corporate identity logo design

Després van demanant

Enviat per corporate identity logo design el Dv, 06/03/2009 - 07:24

Després van demanant que els vilatans decideixin com gastar el pressupost!!!. Que no estan al davant, doncs són ells els responsables de prendre bones sol.lucions pel poble i posar una mica més d'imaginació.

corporate logo | business logo cards