La Diada segons el batlle Ramon Vinyes

Després del correu que vaig enviar a la llista Arenyautes, continuo sense entendre si allò que van respondre Marc Soler per ERC i Oriol Ferran per ICV és contradictori o complementari o si un dels dos no diu la veritat del tot; uns diuen que van proposar-ho i els altres diuen que ningú no va moure fitxa.

A banda d'això, i després d'escoltar, ahir, el parlament de Ramon Vinyes, batlle d'Arenys de Mar, voldria fer un parell de comentaris.

Celebro la referència als cent anys d'estelada, però lamento que s'associés, textualment "a les forces catalanistes més radicals". L'estelada no té altra simbologia que la de la llibertat. I ja sabem que tenim algunes llibertats individuals i que de tant en tant anem a votar, però la llibertat de decidir què volem fer amb el nostre país, si volem recuperar la sobirania o volem que continuï en mans d'un altre estat que ens regateja la devolució dels diners que hi aportem, aquesta llibertat, no la tenim. Per això l'estelada incomoda, perquè aquells que voldrien dissimular el crim se senten acusats. Si voler la llibertat és ser radical, jo dec ser radical; però em pensava que aquest era també un valor socialista.

En segon lloc, trobo francament desafortunat que Vinyes qualifiqués la Diada, en declaracions posteriors a Ràdio Arenys, com la Festa Major de la nostra pàtria. Tenint en compte allò que commemorem, que hi va haver una pàtria que en va anorrear una altra, quina és la pàtria del nostre batlle, que hi veu festes majors?

I per acabar, preguntat per les concentracions de cada dia 9 a les 9 als ajuntaments per reclamar una consulta democràtica basada en el dret de decidir, Vinyes va dir que no creia que fos la millor manera. Val a dir, però, que quatre regidors del seu govern eren a la concentració: els tres d'ERC (Ponsarnau, Soler i Pera) i l'independent pel PSC Xavier Febrer. Celebro que com a batlle faci totes les gestions i pressions possibles per millorar el finançament dels ajuntaments, però no hauria de menysprear la pressió popular i democràtica, perquè les negociacions amb l'Estat ja s'ha vist que no són fiables. Recordem que l'Estat ha tingut dos anys per arribar a un acord amb la Generalitat i no ho ha fet.

Xavier Mir

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Hola Xavier, que no quedi la

Enviat per @oriolferran el Dv, 12/09/2008 - 23:36

Hola Xavier,
que no quedi la pregunta a l'aire.
Jo entenc que és "complementari" sobretot si es llegeix la meva resposta sencera "mogut fitxa per fer possible".

Aprofito per comentar que la definició de "radical" no és pas per lamentar.
I, filant prim, crec que en el context que l'expressa l'alcalde és correcte:
http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=radical&OperEntrada=0

I molts content que ens hagis vingut a veure per aquest racó de la catosfera, que ens tens molt oblidats (des de les municipals).

oriol
www.arenyautes.cat/pau-i-bits