1 any i 100 dies: relleu

DISCURS DE RENÚNCIA A L'ACTA DE REGIDOR DE L'AJUNTAMENT D'ARENYS DE MAR

Aquest matí ho he anunciat a l'alcalde, i ara comunico al Ple de l'Ajuntament d'Arenys de Mar la meva voluntat de renunciar a l'acta de regidor. Una decisió que he pres per motius personals i forçat per les exigències professionals i que tiro endavant, amb el vist-i-plau de l'Assemblea d'ICV, i sobretot al tenir assegurat i garantit un bon relleu amb la companya Assum Balliu.

Avui ha fet un any i 100 dies de la constitució de l'actual ajuntament i per tant de l'acció de Govern. Un any i 100 dies pot semblar una data de sentencia penal, i potser hi ha qui ho pensa o ho pateix així. Us ho asseguro, que per mi, no ha estat així. I al mirar enrere, només em venen imatges i records positius.

Recordo una primera etapa de descoberta i d'esforç de planificar. Estic content del procés que ens ha permès tenir una Pla d'Actuació Municipal que ens va ajudar a conèixer i trencar des de bon principi les barreres entre regidories i partits. El treball previ de l'Acord de Govern d'Entesa ens hi va ajudar, i aprofito avui per reivindicar que el “pacte de govern” no estava signat a l'avançada i que la data equivocada, que podia semblar que hi havia un acord previ, va ser un error de meu de picatge. Aquest esforç de planificació ens ha facilitat el treball posterior i ens orienta en el mandat.

Vull agrair de manera molt especial el treball dels equips d'Educació i d'Infància i Joventut. I aprofito per reclamar, encara que venen mals moments per la hisenda municipal, més recursos per aquestes àrees. També agrair al conjunt de treballadors i treballadores de l'ajuntament la col·laboració i suport que m'han donat.

Encara una agraïments més, en el cas d'Educació, al conjunt de la comunitat educativa i de manera especial tot l'equip humà de l'Escola Bressol, l'Aula d'Adults, l'Escola de Musica i les escoles públiques Joan Maragall i Sinera. I pel que fa a Joventut a tots els joves i les joves que s’han posat a treballar en les diferents propostes que hem anat definint aquests mesos. Molta energia i idees que aniran trobant el seu camí.

Vull destacar que el treball que hem portat a terme des de les regidories d'Educació, Infància i Joventut, i també Cultura i Cooperació, no hauria estat possible sense la implicació directa de tota la gent que segueix mobilitzada amb ICV. Tenir un grup, sentir-nos grup i ser un grup ha estat un objectiu que ens permet als regidors d'ICV no sentir-nos sols davant de l'acció de govern i pensar que responem, dia a dia, a l'objectiu d'aconseguir un Ajuntament més obert, transparent i participatiu.

Estic especialment satisfet d'haver aconseguit generar il·lusió en un projecte i una proposta, que algú dirà que ara abandono, atès que la vaig encapçalar. Aleshores i ara, vull remarcar que si vaig acceptar ser al davant era perquè hi havia un grup de gent, nombrós i mobilitzat, que va posar-se en marxa a partir de la consigna del Som-hi! El grup segueix viu i actiu. I el meu compromís segueix en aquest grup. Treballant dia a dia, trobant-nos cada dimarts.

La mostra més evident que som un grup ha estat poder plantejar, sense dubtes, la possibilitat del relleu que agafarà l'Assum Balliu. Estic content d'aquest capacitat que hem demostrat de resposta i de renovació.

Per acabar, agrair de manera especial la col·laboració i l'esforç de la Isabel Roig, que va acceptar embarcar-se en aquest projecte i que ara assumeix encara més responsabilitat agafant el timó del grup municipal. Gràcies Isabel!

Agrair-vos a tots i totes, companys i companyes, del govern i l'oposició, l'ajut que meu donat. Per haver compartit el treball i no haver dubtat en donar el consell que, us asseguro que sempre ha estat escoltat. Moltes gràcies i sabeu que resto, pel que calgui, a la vostra disposició.

Arenys de Mar, 24 de setembre de 2008

* Aquesta foto, i la resta d'imatges de la campanya electoral de 2007, són obra d'en Lluís Fernández. Que consti!

7 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Andreu Majó

Gràcies, molta sort, i que

Enviat per Andreu Majó el Dij, 25/09/2008 - 09:03

Gràcies, molta sort, i que per molts anys puguis continuar servint, des d'altres llocs, al teu poble.

Bernat Bombí

Endavant Oriol!

Enviat per Bernat Bombí el Dij, 25/09/2008 - 21:59

Endavant Oriol!

@oriolferran

Gràcies

Enviat per @oriolferran el Dij, 25/09/2008 - 23:38

Andreu, Bernat i molts altres,
gràcies pels vostres comentaris i sobretot per fer explicit que esteu al meu costat. Aquestes últimes hores estic agradablement sorprès per les mostres d'adhesió i ànims que he rebut. En alguns moments fins i tot m'he quedat cohibit pels comentaris rebuts. Segur que són adob per seguir servint la meva comunitat.

Andreu tinc molt present el teu mestratge que ens vas expressar el dia de la presentació de la candidatura. Tota aquella il·lusió segueix viva i la llavor s'ha anat fent gran.

Bernat, endavant amb la força que representes i les ganes de transformar el món que transmets. Ens veiem divendres a la reunió del Consell.

pau i bits

oriol

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

JORDI MERINO

Salut en aquesta nova etapa

Enviat per JORDI MERINO el Dij, 25/09/2008 - 23:58

Salut en aquesta nova etapa Oriol. Ho sé, et dec una trucada.

Ostres quin equip a Arenys que teniu! Endavant i molts, molts ànims...

Jordi

@oriolferran

A disposar

Enviat per @oriolferran el Dll, 29/09/2008 - 15:14

Jordi,
truca'm quan et vagi bé. Avui parlàvem d'aquest tema amb una persona (arenyenca) que s'ha incorporat a les tasques de premsa del vostre ajuntament.

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

Esperanceta

L'Asun està mosca?

Enviat per Esperanceta el Dll, 29/09/2008 - 15:17

O està espantada?
Endavant amb les atxes!

M.

@oriolferran

No pas...

Enviat per @oriolferran el Dll, 29/09/2008 - 16:46

Fa carotes... diu que sempre surt amb alguna pose difícil.

Aquesta no és exactament la mateixa foto que es va fer servir a la campanya, sinó una altra que l'Assum no feia ganyotes, però l'Isabel tenia el cap tallat... Temes de detall i per debat fotogràfic.

www.arenyautes.cat/pau-i-bits