Els petits detalls són poderosos

L’altre dia, ja de retorn de les nostres vacances i en una reunió amb els companys del VIA, alguns comentàvem els diferents llocs a on hem estat de vacances, i també molts de nosaltres coincidíem que a molts indrets, ja siguin de la geografia espanyola com de fora, es respira un ambient agradable d’ordre i netedat als carrers. I no necessàriament estàvem parlant de poblacions amb gran capacitat econòmica, sinó de poblacions com la nostra. Tots coincidírem en que a Arenys hi manquen sobretot aquestes dues coses; ordre i netedat.

Està molt bé que la brigada de neteja municipal escombri i reculli les fulles i els papers del terra, però de tant en tant convé donar-li més força i intensitat, per exemple amb aigua a pressió, i molt més sovint. I no pas a llocs puntuals, sinó a tot arreu. I amb això no estic promovent el malbaratament d’aigua, ja que hi ha molts mitjans per utilitzar aigua no potable o “reciclada” que pot fer la mateixa funció pretesa.

També, algun dels companys comentava que és lamentable que a la nova i recent estrenada vorera de Platja Cassà, a la N-II, les llambordes no tenen les juntes correctament fetes i a dintre de les mateixes hi ha un bon grapat de burilles dels fumadors incívics que no utilitzen les papereres, i que les lloses d’Andreu Guri faciliten un gran concert de soroll cada cop que hi passa qualsevol vehicle. Doncs això s’ha d’arreglar...i netejar.

També es criticava la manca de zones ajardinades ben mantingudes que hi ha a Arenys. I sobretot es criticava d’una manera important el com estan quedant les antigues feixes del Xifré, ara per sobre del nou aparcament, que per cert, alguns diumenges continua tancat al públic. De totes formes cal esperar a veure-ho finalitzat.

A Arenys potser tenim massa fixació en les grans actuacions com poden ser les obres del l’aparcament del Xifré, la canalització de Pau Costa, el famós Hotel, els passeigs marítims i moltes altres coses que no dic que no siguin necessàries, però fan que gairebé sempre ens oblidem dels petits detalls. Com deia el Capità Enciam quan ens presentava temes de medi ambient i sostenibilitat per TV3 ja fa uns quants anys “els petits detalls són poderosos”. Doncs aquests són petits detalls que fan força i tenen a una població contenta i satisfeta i no pas empipada, farta i desmotivada amb els polítics que manen.

Les grans obres poden donar vots, però el benestar, l’ordre i la netedat dels carrers en donen molts més. I això és un tema que fins ara només ho ha tingut clar la regidora de Serveis de la passada legislatura, però que malauradament no va poder aconseguir, des del meu punt de vista, tots els mitjans materials i humans que es necessita per tal d’aconseguir això perquè potser no tenia prou pes en el sí del govern d’ençà. I no ens hem de pensar que estem parlant d’una gran quantitat de diners, sobretot si ho hem de comparar amb actuacions d’obres que han suposat grans costos i també grans nyaps per a la vila, com podrien ser la obra de canalització del tram final de la riera o el pavelló polisportiu últim, per posar dos exemples.

Doncs cal tenir-ho en compte, perquè això és el que ens està demanant la gent.
La gent, independentment de voler tenir millors infraestructures municipals i millors serveis, així com també instal•lacions que permetin millorar la economia i la promoció local, el que vol és tenir els carrers nets, les voreres practicables, accessibles i sense entrebancs, els edificis municipals també accessibles i l’enllumenat net i en bon estat.

La gent també vol que els carrers estiguin endreçats i florits. Tot sabem que l’incivisme existeix però cal tenir-ho present, i no per culpa de quatre brètols hem de deixar de tenir jardins i flors pels carrers i omplir els peus dels arbres amb escorça de pi.

Cada cop anem cap a un aparcament exterior integral de zona blava i en poc temps es preveu que pràcticament no existirà aparcament exterior gratuït. Tots sabem que la zona blava serveix, a part de per recaptar diners cap a les arques municipals, per crear rotació i permetre que hi vingui més gent. Fins aquí “tot perfecte”. Però el que no acabo d’entendre ni jo ni molta més gent és que el control de pagament de la zona blava sigui un “acoso y derribo” cap als conductors i no es doni marge de temps i en quatre minuts ja tinguis la recepta al neteja parabrises. Aquesta no és la funció principal de la zona blava i la regidoria de promoció local ho hauria de tenir present si vol fer alguna cosa de profit durant aquesta legislatura.

No pot ser que molta gent de dins i de fora no vingui a comprar a Arenys només per aquest motiu!

Tot això i molts altres són petits detalls, però detalls molt poderosos que caldria tenir present, sobretot per part dels que estem a l’ajuntament, i encara més si estan al govern.

(Article publicat a la revista Ametlla d’Arenys del mes d’Octubre) (Foto realitzada per en Gonzalo de Maqua).

Afegeix un comentari nou